Kent Haberleri

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Masadaki rakam ortaya çıktı!

Merakla beklenen Aralık ayı enflasyon verileri, 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Enflasyon oranının belirlenmesi ve memur maaş katsayısındaki değişiklikler, bedelli askerlik ücretine de zam geleceğinine işaret ediyor.


Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Aralık ayı enflasyon verileri, 3 Ocak 2025 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Söz konusu enflasyon oranının belirlenmesi ve memur maaş katsayısındaki değişiklikler, bedelli askerlik ücretine de zam geleceğinine işaret ederken masadaki rakam da oldukça merak ediliyor.

Bu yılın Temmuz ayında memurlara yapılan yüzde 19,31'lik zamla bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 Türk Lirası’ndan 217 bin 871 Türk Lirası’na çıkmıştı. Şimdi gözler 2025 yılındaki ücrete çevrildi. Memur maaş katsayısının artmasıyla beraber 2025 yılının Ocak ayında bedelli askerlik ücretinin yeniden yükselmesi bekleniyor.

Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücretine ne kadar zam gelecek? 2025 yılı bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları ve masadaki rakam…

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

6 aylık enflasyon farkı ve memur zam oranı Orta Vadeli Program’daki yüzde 41,11'lik tahmine göre yüzde 11,33 şeklinde belirlenebilir. 2024 yılında 217 bin Türk Lirası’nı geçmesi beklenen bedelli askerlik ücretinin, 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık olarak 25 bin Türk Lirası artması bekleniyor. Bu, 2025 yılındaki bedelli askerlik ücretini 242 bin 555 Türk Lirası seviyelerine  çıkarabilir. 


KRİTİK SÜRECE GİRİLDİ

Türkiye İstatistik Kurumu milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 2024 yılı Aralık enflasyonunu 3 Ocak 2025 tarihinde saat 10.00'da açıklayacak. Yeni bedelli askerlik ücreti netleşmeden önce 24 bin 684 Türk Lirası daha düşük bir ödeme yapma fırsatı için sadece birkaç ay kaldı. Askere gidecek olan gençler için bu dönemin önemi oldukça büyük. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bu yılın Temmuz ayında yapılan duyuruda, “Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı bu yılın 2. altı ayı için 217 bin 871,04 (iki yüz on yedi bin sekiz yüz yetmiş bir lira dört kuruş) olmuştur. 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 6,9 arttı!

Belediyelerden Gaziantep ve Manisa'da satılık 3 arsa!

EVSİD Kurucu Başkanı Önder: Marmara'da arsa fiyatları Avrupa ve Amerika'yı geçti