Kent Haberleri

Bedelli Askerlik ücreti zamlandı mı? Temmuz 2023 Bedelli Askerlik ödemesi ne kadar oldu?

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zammı netleştikçe birçok kalemde ödemeler güncellendi. Bu kapsamda en merak edilen konulardan biri de bedelli askerlik ücretleri oldu. Peki, bedelli askerlik ne kadar, kaç TL?Milli Savunma Bakanlığı, tarafından gerçekleştirilen açıklamada mevcut bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz tarihine kadar geçerli olduğu ve Kurban Bayramı'ndan ötürü başvuruların 23 Haziran'da son bulacağı kaydetmişti

Askerliğini kısa dönem yapmak isteyenlerin gündeminde bedelli askerlik, başvuru takvimi ile ücretleri yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı, tarafından gerçekleştirilen açıklamada mevcut bedelli askerlik ücretinin 1 Temmuz tarihine kadar geçerli olduğu ve Kurban Bayramı'ndan ötürü başvuruların 23 Haziran'da son bulacağı kaydetmişti.

Peki, 2023 bedelli askerlik ücretine zam geldi mi? Bedelli askerlik ödemeleri hangi bankaya yapılır? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Bedelli askerlik başvurularını Milli Savunma Bakanlığı alıyor. Bu kapsamda, bedelli askerlik başvuruları e-Devlet ile askerlik şubelerine gidilerek yapılıyor.

Mevcut bedelli askerlik miktarı Temmuz ayına kadar geçerli oluyordu. Bu tarihten sonra başvuruda yapacaklar, yeni tutarlar üzerinden ödemelerini gerçekleştirecek. 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Bedelli askerlik başvuruları askerlik şubelerinin yanı sıra e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Başvurusunu yapan adaylar ödeme işlemine geçebiliyor.

Başvuru şartlarına uyan yükümlüler ödemelerini; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yapabiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ZAMLI TUTARI NE KADAR OLDU?

Bedelli askerlik yapacaklar için MSB şu açıklamada bulunmuştu; ''Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin, mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.''

Buna göre bedelli askerlik ücreti 104 bin 402 Türk Lirası olarak ödendi. Fakat bedelli askerlikte bu açıklamaya dayanarak Temmuz itibariyle yeni tutarlar geçerli olacak. Bilinenin aksine bedelli artışları asgari ücrete gre değil memur zammına göre belirleniyor. Buna göre memur maaşlarının netleşmesi ile yeni bedelli askerlik ücretleri de belli olacak. Temmuz- Aralık tarihlerinde yeni tutarlar geçerli olacak.

Toplamda 28 gün süren bedelli askerlik ücreti geçtiğimiz yılın Temmuz-Aralık dönemi için 80 bin 64 liraydı.

Öte yandan asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından yeni rakam ortaya çıkacak. Memur maaş zammı beklentileri göz önüne alındığında bedelli askerlik ücreti 140 bin lirayı aşması bekleniyor.

TMO hububat satış fiyatlarını açıkladı: Ekmeklik buğdayda 9 bin 350, arpada 7 bin 725 TL! Çiftçiler şimdi bakın!

Elinde 1 gram altını bile olanlar yaşadı! Gram altın peş peşe rekor kırıyor! Çeyrek, yarım, tam altın güncel fiyatları..

Akaryakıtta zam şoku! Bu gece resmen fiyatlar arttı! BP, Opet, PO 27 Haziran 2023 fiyat listesi