02 / 05 / 2024

BEGOS'ta yıl sonuna kadar 16 firma daha temel atacak!

BEGOS'ta yıl sonuna kadar 16 firma daha temel atacak!

5 bine yakın kişinin istihdam edildiği BEGOS’da yapılacak olan yeni yatırımlarla yıl sonuna kadar 8 bin kişiye iş olanağı sağlanacak. BEGOS Başkanı Timur Yaykıran yatırımcıyı bölgeye davet etti




Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Buca Belediyesi'nin işbirliği ile 1996 yılında hayata geçirilen Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde (BEGOS) yatırımlar artıyor. 5 bine yakın kişinin istihdam edildiği bölgede yıl sonuna kadar 16 firma daha temel atacak. İstihdam sayısı 8 bine ulaşacak. Yoğun talep üzerine 7 yeni parsel daha oluşturulup ihale yoluyla satışa sunulacak. Bölgenin şu an 250 milyon dolar olan ihracatı daha da yükselecek. BEGOS'ta düzenlenen basın toplantısına BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Örün, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ve bölgede faaliyet gösteren sanayiciler katıldı. 

BEGOS Başkanı Timur Yaykıran, 18 yıl içinde 84 fabrikanın temelini attıklarını, yeni yatırımlarla beraber bölgede istihdamın 8 bin kişiye ulaşacağını açıkladı. 2020 yılında bölgedeki tüm parsellerin dolacağını kaydeden Yaykıran, sadece hazır giyim ve tekstilin değil gıda, matbaa gibi sektörlerin de bölgede yatırımlarının olduğunu vurguladı. Yaykıran, "Bölgemizin kendi içinde hiçbir sorunu yok. Lojistik olarak doğru yerdeyiz. Sorunları olmayan bir organize sanayi bölgesiyiz. Sadece çevre yolu bağlantısının güçlendirilmesi ve bölgeye toplu ulaşım sağlanması gerekiyor. 14 yıl önce belediyeye metro hattı için başvurduk. Ancak hala projenin açıklanmaması bizim için umut kırıcı" dedi. 


Kadına destek 

EGSD Başkanı Mukadder Özden, hazır giyim sektörünün yarattığı istihdamın özellikle kadınların çalışma imkanı açısından pozitif katkı yarattığına dikkat çekti. BEGOS Başkan Yardımcısı Nedim Örün ise, İzmir'in gelinlik ve abiye sektöründe Milano'dan sonra ikinci bir merkez haline geldiğini belirterek, burada BEGOS'un rolünün önemli olduğunu vurguladı.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler de konfeksiyon sektörünün 2.2 dolarlık pamuğu kolide 25 dolara yükselttiğini hatırlattı. Kızılgüneşler, "Sektör büyüklüğü 65 milyar dolara ulaşıyor. Yılda 14.8 milyar dolar cari fazla veriyoruz. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün katmadeğer üreten ve vazgeçilmez bir sektör olduğu artık anlaşılmalı" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön