29 / 04 / 2024

Behçet Saatcı'dan Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret!

Behçet Saatcı'dan Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret!

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mimarlık Haftası dolayısı ile Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Samimi ortamda geçen ziyarette tüm mimarların gününü kutlayan Saatcı, "Bir şehrin güzelliği ya da çirkinliği mimarların elindedir” dedi




Kurumların özel günlerini ve haftalarını unutmayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mimarlık Haftası dolayısıyla Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Güzide Duran ve belediyenin mimarları da katıldı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konuşmasında “Tüm mimar arkadaşların mimarlar gününü can-ı gönülden kutluyoruz.  Biz belediye olarak değerlendirmemizde mimarları hiç bir zaman mühendis olarak görmedik. Bizim için mimarlar, güzel sanatları icra eden sanatkarlardır, mühendis değillerdir. Bir şehrin güzelliği ya da çirkinliği bence mimarların elinde oluşur. Bu konuda mübalağa yapmayacağım. Bazı mimarlar var ki dünyada gezi rekoru kıran şehirleri onlar yaratmış. Muhakkak içinde yaşayan insanların da etkisi vardır. Örneğin Barcelona, Gaudi ile özdeşleşmiştir. Demek ki bir mimar bütün ülkenin ya da bir şehrin kaderine ya da güzelliğine direk etki yapabiliyor.  Bizim tarihimizde  Mimar Sinan'ın yapmış olduğu eserler hala dünya mirası olarak değerlendiriliyor. Bu anlamda sorumluluklarınızı da hatırlatarak mimarlar gününüzü can-ı gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Başkan Saatcı'nın kutlamasının ardından konuşma yapan Fethiye Mimarlar Odası Başkanı Hilal Alyanak ise " Nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum.  Bütün belediye çalışanlarına, başta Başkanımıza, Belediye İmar Müdürü ve personellerine teşekkür ederim" dedi.


Fethiye Belediyesi


Geri Dön