Kent Haberleri

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bakın!

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bu son dakika detaylarına bakın...Paylaşılan bilgilere göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında gerçekleştirildi

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edilecek kişiler için aranan şartlar ve giriş sınavlarına ilişkin esasları belirleyen yönetmelik yürürlükten kaldırıldı ve konu ile ilgili olarak yeni bir yönetmelik yayımlandı. Paylaşılan bilgilere göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında gerçekleştirildi.

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bu son dakika detaylarına bakın...

Bekçi alım şartları değişti mi? İlkokul mezunu bekçi olabilir mi? Tek tek açıklandı, hemen bu son dakika detaylarına bakın...


NTV'nin aktardığı detaylara göre, çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edileceklerde aranan şartlarda değişikliğe gidildi. Verilen detaylara göre, söz konusu yeni yönetmelikle beraber bekçi olmak için lise mezuniyeti de şart koşuldu. Ayrıca gerçekleştirilen düzenleme ile 1 seneden az hapis cezası alan kişilerin de bekçilik yapabilmesinin de önü açılmış oldu.

EĞİTİM DURUMUNDA DEĞİŞİKLİK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında yapıldı. Önceki yönetmelikte bekçiliğe alınacaklarda ilkokul mezunu olma şartı aranırken, şimdi en az lise veya lise dengi okul mezunu olma şartı getirildi.

SÜRE 1 SENEYE ÇIKTI


Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, bekçiler için hapis cezası şartına ilişkin süre de 1 seneye çıkarıldı. Önceki yönetmelikte en fazla 6 aylık hapis cezası şartı vardı. Ayrıca önceki yönetmelikteki “Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak” şartı da yürürlükten kaldırıldı.

UYUŞTURUCUDAN SORUŞTURMA ŞARTINDA DA DEĞİŞİKLİK

Pek çok kişinin gündeminde bulunan bekçi alım ilanlarında ayrıca uyuşturucudan soruşturma şartında da değişikliğe gidildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu yönetmeliğin uyuşturucu ve fuhuşla ilgili faaliyetlerde bulunmamış olma şartında da değişiklikler yapıldı. Önceki yönetmelikte kumar, uyuşturucu ya da uyarıcı madde sebebiyle hakkında soruşturma/kovuşturma devam ediyor olmamak şartı yer alırken, yenisinde bunun yerine “Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak” şartı da getirildi.

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 2023 ikramiyelerinde son dakika! İkramiyeler bu tarihlerde hesaplara tek tek yatırılacak!

Aile Destek Programı ödemelerini bekleyenlere Mart 2023 müjdesi! Hesaplara tek tek 1.250 lira yatırılıyor! Kaçırmayın!

TOKİ İstanbul 2023 kuralarında son dakika! Başakşehir, Tuzla, Esenler, Silivri, Çatalca, Arnavutköy 2023 kura takvimi!