Kent Haberleri

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği! İlkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı!

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...Paylaşılan detaylara göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında yapıldı

Çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edileceklerde aranan şartlar ve giriş sınavlarına ilişkin esasları belirleyen yönetmelik yürürlükten kaldırıldı ve yeni bir yönetmelik yayımlandı. Paylaşılan detaylara göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında yapıldı.

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...

NTV'de yer alan habere göre, çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edileceklerde aranan şartlarda değişiklik yapıldı. Yeni yönetmelikle beraber bekçi olmak için lise mezuniyeti de şart koşuldu. Ayrıca yapılan düzenleme ile 1 seneden az hapis cezası alan kişilerin de bekçilik yapabilmesinin de önü açıldı.

EĞİTİM DURUMUNDA DEĞİŞİKLİK

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, en önemli değişiklik, bekçiler için aranan eğitim durumu şartında yapıldı. Önceki yönetmelikte bekçiliğe alınacaklarda ilkokul mezunu olma şartı aranırken, şimdi en az lise ya da dengi okul mezunu olma şartı getirildi.

SÜRE 1 SENEYE ÇIKARILDI

 

Bekçiler için hapis cezası şartına ilişkin süre 1 seneye çıkarıldı. Önceki yönetmelikte en fazla 6 aylık hapis cezası şartı vardı. Önceki yönetmelikteki “Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak” şartı yürürlükten kaldırıldı.

UYUŞTURUCUDAN SORUŞTURMA ŞARTI DA DEĞİŞTİ

Pek çok kişinin gündeminde yer alan bekçi alım ilanlarında ayrıca uyuşturucudan soruşturma şartı da değişti. Verilen detaylara göre, söz konusu yönetmeliğin uyuşturucu ve fuhuşla ilgili faaliyetlerde bulunmamış olma şartında da değişikliğe gidildi. Öncekinde kumar, uyuşturucu ya da uyarıcı madde sebebiyle hakkında soruşturma/kovuşturma devam ediyor olmamak şartı yer alırken, yenisinde bunun yerine “Alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak” şartı da getirildi.

TOKİ İstanbul 2023 kura çekilişi tam gaz! Tuzla, Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy 2023 kura takvimi!

Milli Emlak İzmir'de 13 bin TL'ye arazi satacak! İzmir'de arazi arayanlar bu tarihe dikkat!

SSK, BağKur, Emekli Sandığı 2023 ikramiyeleri bu tarihte hesaplara yatacak! Tek tek açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!