Kent Haberleri

Bekçi maaşı ne kadar? hangi bekçi ne kadar kazanıyor, nasıl bekçi olunur?

Son yıllarda özelikle kamuda çalışmak isteyen gençlerler arasında çok rağbet gören bekçilik mesleğinde maaşlar ne kadar? Hangi bekçi ne kadar kazanıyor, bekçilerin sorumlulukları neler ve nasıl bekçi olunabiliyor? İşte tüm detaylar. Peki bekçiler ne kadar kazanıyor, yetki ve sorumlulukları neler?

Osmanlı döneminden beri en eski mesleklerden olan ve Türkiye’de birkaç yıl önce yapılan düzenleme ile yeniden hayata geçirilen bekçilik, günümüzün en çok rağbet gören iş kollarından biri haline geldi.

Peki bekçiler ne kadar kazanıyor, yetki ve sorumlulukları neler?

Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında belirli bir bölgede görev yapan kamu görevlileri olan bekçilerin görev tanımları arasında, kimlik kontrolu yapmak, suç işlenmeden önlemek, suç işleyen kişilerin yakalanması, polise teslim edilmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, gerekirse trafiği düzenlemek gibi birçok önemli sorumlulukları bulunuyor.

HANGİ BEKÇİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Peki bekçiler ne kadar maaş alıyor?

Bekçilik yapan kişilerin maaşları, söz konusu meslekle ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde belirleniyor.

Karar’da yer alan habere göre, 2023 senesi için tahsil durumlarına göre bekçi maaşları şu şekilde belirlendi:

İlkokul mezunu bekçi maaşı ortalama 12.036 TL, lise mezunu bekçi maaşı 12.464 TL, üniversite mezunu bekçi maaşı ise 14.196 TL olarak belirlendi.

Bunun dışında ilkokul mezunu evli bir bekçinin en düşük evli ve ilkokul mezunu olarak görev yapan bekçi maaşı 12 bin 500 lirayı buluyor.

Bekçilik yapan kişilerin maaşları, belediyeler ve ilgili diğer kamu kurumları tarafından belirleniyor. Genelde bekçi maaşları, bekçilik yapan kişinin görev yaptığı kent nüfusu ve o şehrin belediye bütçesine göre değişiklik gösterebiliyor.

NASIL BEKÇİ OLUNUR?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bekçi olmak isteyen bir kişinin bu mesleğe girebilmesi için TC vatandaşı olması, en az lise mezunu ve 30 yaşını geçmemiş olması, askerliğini yapmış olması, adli sicil kaydının bulunmaması, fiziksel ve ruhsal koşullara uygun olması gibi şartların yerine getirmesi gerekiyor.

Günümüz koşullarında yapılması en zor ancak saygın mesleklerden biri olan bekçiliğin bunun yanı sıra, kamuda çalışmak, düzenli bir gelire sahip olmak, izin ve emeklilik gibi avantajları da bulunuyor.

Bekçi olmak isteyenlere müjde! Bekçi alımları başladı! Başvuruları sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Bekçi olmak isteyenlerin fırsat ayağına geldi! KPSS’siz bekçi alımları başladı! Kaçıranlar çok üzülecek!