30 / 04 / 2024

Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

2023 yılında devlet kurumlarında iş arayan adaylar için umut verici açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Bekçi, PTT ve Sağlık Bakanlığı gibi pek çok kurumun 2023 yılında personel alımı yapacağı duyuruldu.



En düşük maaşın 12 bin 36 TL olduğu bu personel alımları, iş arayanların yoğun ilgisini çekecektir. Adayların aranan şartları sağlamaları halinde, bu kurumlarda çalışma imkânı elde edebileceklerdir.

 Bekçi personel alım şartları ve maaşları açıklandı! İşte 2023 bekçi alım şartları!

2023 bekçi alımı başvurusu ne zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvuru tarihleri belirlendi. 26 farklı kentte istihdam edilecek olan bekçilerin büyük bir kısmı, 740 kişiyle İstanbul'da görevlendirilecek. İzmir ise 100 bekçi ile kadro dağılımında ikinci sırada yer alacak.

2023/1 dönem çarşı ve mahalle bekçiliği sınavı ilanı, Resmî Gazete 'de yayımlandı. Buna göre, adaylar 18 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Bekçi alımı için aranan şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, boy ve kilo orantısına uygun olmak, sabıka kaydının bulunmaması gibi koşullar yer alıyor.

Başvuruların ardından, ön değerlendirme süreci sonucunda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına katılmaya hak kazanacaklar. Başarılı olan adaylar, eğitimlerini tamamladıktan sonra göreve başlayacaklar ve vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yapacaklar.
 


Geri Dön