29 / 04 / 2024

Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır ne iş yapmaktadır?

Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır ne iş yapmaktadır?

Petkim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...



Petkim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir. 1980 yılında Ankara'da doğan Bekir Emre Haykır,  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2001 senesinde mezun olduktan sonra, King’s College London’da Uluslararası Finans Hukuku, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise Avrupa Birliği Çalışmaları yüksek lisans programlarını bitirmiştir.

Bekir Emre Haykır avukatlık stajını bitirmesinden sonra 2003 senesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nda meslek personeli olarak çalışmaya başladı. Daha sonra, burada çalıştığı dönemde uzman hukukçu, denetçi ve piyasa denetim grubu başkanı olarak görev yaptı. 2013 yılında ise PwC İstanbul ofisinde finans hukuku hizmetlerinden sorumlu yönetici olarak çalıştı.

Bekir Emre Haykır, 2016 senesinden sonra Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı olarak, Şubat 2019’dan itibaren ise Özelleştirme İdaresi Başkanı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

PETKİM, Türkiye Petrolleri tarafından 1965 yılında İzmir'de kurulan ve 2008 yılında özelleştirilerek SOCAR'a devredilen petrokimya şirketi. Etilen, benzen, polipropilen gibi petrokimya türevlerini üretmektedir.

 Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır ne iş yapmaktadır?

PETKİM HAKKINDA

Türkiye'nin ilk ve tek entegre petrokimya firması olan ve sanayiye yüksek kalitede hammadde girdisi sağlayan şirkettir.  Çevik iş modeli altında sunulan petrokimyasal çeşitliliği ile  ülke ekonomisine katkı sağlarken verimlilik, devamlılık ve yenilikçi teknolojiler odağında sürdürülebilir kalkınmaya hizmet etmektedir. 

Petkim Petrokimya A.Ş. 250 Milyon Türk Lirası  sermaye ile kurulmuştur. İzmit-Yarımca'da Etilen, Polietilen, Klor Alkali, VCM ve PVC fabrikalarının yapımı tamamlandı ve deneme üretimine alındı. Aliağa bölgesinde ikinci bir petrokimya kompleksi kurulması kararlaştırıldı.

Adalet Yasemin Akad kimdir? Adalet Yasemin Akad ne iş yapmaktadır? 

Müfit Ataseven kimdir? Müfit Ataseven ne iş yapmaktadır?

Füsun Kuran Kimdir? Füsun Kuran ne iş yapmaktadır?

Mehmet Emin Baysa kimdir? Mehmet Emin Baysa ne iş yapmaktadır? 


Geri Dön