Kent Haberleri

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, gözler yeniden Marmara'ya çevrildi. Peki beklenen İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? Nereleri etkileyecek? İşte ayrıntılar...  Geçtiğimiz hafta Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4

Marmara Denizi'nin derinliklerindeki fay hatları, korku dolu bir geçmişiyle herkesi tedirgin ederken, son günlerde de sık sık gündem oluyor. 

Geçtiğimiz hafta Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, gözler yeniden Marmara'ya çevrildi. Uzman isimlerden beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi. 

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç da beklenen büyük depremle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!

Posta Gazetesi'nden Elif Bayram'ın haberine göre; Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, deprem riskinin yalnızca Marmara Bölgesi ile sınırlı olmadığına vurgu yaptı. Açıklamasında "Balıkesir’de Manyas ile Susurluk ilçeleri arasında meydana gelen 4.1’lik deprem, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin aktardığı verilere göre ters fayda değil sağ yanal atımlı bir fayda meydana gelmiştir" ifadelerine yer veren Beytullah Saraç, bunun da depremin Susurluk fayında değil, 1953 yılında Yenice Gönen ve 1964’de kırılan Manyas depreminde kırılan Manyas fayının devamındaki bir noktada olduğunu gösterdiğini vurguladı. 

Sarıköy fayının 7’den büyük deprem üretebileceğine dikkat çeken Saraç, "Maden Tetkik Arama’nın fay haritasında 1953 ve 1964’te kırılmayan kesimin 5-10 km uzunlukta olduğu görünmektedir. Bu bilgiler bize bu fayın kırılmayan kesiminin büyük bir deprem üretemeyeceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Sarıköy’den Çan’ın güneyine doğru uzanan Sarıköy fayının en son 1737 yılında kırıldığının, bu iki Kuzeydoğu-Güneybatı gidişli fayın o tarihten beri stres biriktirdiğini dile getiren Saraç, Özellikle Sarıköy fayı 7’nin üzerinde deprem üretebilecek potansiyeldedir" şeklinde konuştu. 

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, Marmara'da beklenen deprem ile ilgili "Büyük İstanbul Depremi’nin 17 Ağustos 1999 ‘da gerçekleştiğini düşünüyoruz. Marmara Denizi’nin kuzeyinde kalan tek risk, Kumburgaz çukurundaki ters fayda görünüyor. Burada 6.5 büyüklüğünde bir deprem riski var" açıklamasında bulundu ve Türkiye’nin aktif faylarla çevrili bir coğrafya olduğunun altını çizdi. 

Beytullah Saraç, "Sürekli gündeme geldiği gibi İstanbul’u yok edecek büyüklükte bir deprem olmayacak, olası bir deprem İstanbul’da bölgesel hasarlara yol açacak" değerlendirmesinde bulundu. 

ADANA'YA DİKKAT 

Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan jeodezik ölçümlerin tüm Anadolu plakasının geniş bir alana doğru hareket sağladığına dikkat çeken Saraç, "Bu da demek oluyor ki birçok fay hattına gerdirme etkisi oldu. 6 Şubat depremlerinden sonra Osmaniye ve Adana’ya dikkat çekmek gerekiyor. 6 Şubat depremlerinin geleceği Çukurova havzasındadır" dedi ve Adana’nın kuzeyindeki Tufanbeyli, Saimbeyli ve Savrun faylarına stres aktarıldığının küçük depremlerden anlaşıldığını söyledi. 

7.2 VE 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR 

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç, Yedisu fayı, Erzincan-Karlıova arası için "7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz” açıklamasında bulundu ve "Ülkemizi depremlere karşı dirençli şehirler haline getirmenin yanında toplumumuzun psikolojisini de depreme dirençli hale getirmemiz gerekiyor" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

THY Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir evleri kura çekilişi İSİM LİSTESİ ne zaman açıklanacak?

1 dolar o tarihte tam bu kadar olacak: Resmen açıklandı! Doları olanlar ve yatırımcılar dikkat!

Aile Destek Programı ödemeleri devam edecek mi? Yeni ay ödemelerine okkalı zam yapılacak mı?

Dul ve yetim aylığı Temmuz zammıyla tam bu kadar olacak! Tek tek rakam verildi! Rakamları gören buz kesti!