Ekonomi

Beklenen haber geldi! Merkez Bankası’nın yeni başkanı Hafize Gaye Erkan oldu!

Merkez Bankası’nın yeni başkanı açıklandı. Merkez Bankası’nın yeni başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. İşte detaylar!Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de 9 Haziran 2023'te yayımlanan karar ile Dr. Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı. Hafize Gaye Erkan böylece, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı karar ile Merkez Bankası’nın Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan getirildi. Peki Hafize Gaye Erkan kimdir? İşte detaylar…

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Hafize Gaye Erkan, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Erkan, daha sonra de doktora programını tamamlamak için ABD’deki Princeton Üniversitesi'ne gitti.

HAFİZE GAYE ERKAN ALDIĞI GÖREVLER!

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini Nureddin Nebati’den devralan Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine geri dönme dışında bir seçeceği yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

“Hükümetin en temel amacının toplumsal refahı yükseltmek” olduğunu açıklayan Bakan Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bu amaca ulaşmada, öngörülebilirlik ilkesi ve şeffaflık, tutarlılık uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimizdir” diye konuştu. Vakit kaybetmeden de orta vadeli program çalışmalarına başlayacaklarının sinyalini veren Bakan Mehmet Şimşek, “Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun tekrardan tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin yükseltilmesi, cari açığı azaltacak olan yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlar ile birlikte Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak en temel politikamızdır” dedi.

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir?

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?