Otomobil

Bekleyiş sona erdi! 2023 model Tofaş Şahin Türkiye’de satışa çıktı; Vergiler dahil fiyatı bedavadan biraz pahalı

2023 model Tofaş Şahin nihayet Türkiye'de de satışa çıktı. Uygun fiyatıyla dikkatleri çekti. İşte detaylar... 2023 yılının başlarından beri Etiyopya'da üretilen yeni Şahin, sonunda Türkiye asfaltlarında da kendine yer buldu

Türkiye'nin en tanınmış ve sevilen otomobillerinden biri olan Tofaş Şahin, uzun bir aradan sonra yollara geri döndü. 2023 yılının başlarından beri Etiyopya'da üretilen yeni Şahin, sonunda Türkiye asfaltlarında da kendine yer buldu. Türkiye'de üretim hakları Mısır ve Etiyopya'ya satılan Şahin, özellikle son yıllarda yaşanan çip krizi nedeniyle Etiyopya'da üretimine devam etmek üzere geri getirildi.

Bu senenin başlarından itibaren Etiyopya'da yapılan hazırlıkların ardından, Mart ayı itibarıyla ilk Şahin otomobilleri satışa sunuldu. Etiyopya'da büyük ilgi gören bu otomobiller, şimdi de Türkiye yollarında boy göstermeye hazırlanıyor. Etiyopya öncelikli olarak iç pazardaki talebi karşılamayı hedeflediğini duyurmuş, ardından ise Şahin'in Türkiye'ye ithalatıyla ilgili planlar yapacağını açıklamıştı. Türkiye, Şahin'in ithal edileceği pazarların başında geliyor.

TÜRKİYE'DE OLDUKÇA SEVENİ VAR

Bu durumun temelinde iki ana sebep bulunuyor. İlk olarak, Türkiye'de sıfır otomobillerin marka veya model fark etmeksizin büyük talep görmesi nedeniyle arzın talebi karşılamadığı bir dönemdeyiz. İkincisi ise, üretimi 21 yıl önce sona ermiş olmasına rağmen Tofaş Şahin'in hala yollarda olması ve büyük bir hayran kitlesi tarafından talep görmesi. 

2023 MODEL TOFAŞ ŞAHİN İLANA KOYULDU!

Etiyopya henüz yeterli üretim kapasitesine ulaşamamış olsa da, bazı kişiler otomobili Etiyopya'da satın alıp Türkiye'ye getirerek 2023 model Tofaş Şahin'i ilan sitelerinde satışa çıkardı.  700 bin TL'den ilana konan otomobil hemen dikkat çekti. Ancak ilan kısa süre sonra kaldırıldı. Aracın satıldığı için mi ilandan kaldırıldığı yoksa  ilan sahibinin otomobili satmaktan vaz mı geçtiği henüz bilinmiyor.


Bir dip not olarak belirtmek gerekirse, Etiyopya fiyatını göz önüne aldığımızda, 2023 model Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatının vergiler dahil 350 bin TL gibi bir rakama denk geleceği tahmin ediliyor. Otomobil, 2002 model kasa ile neredeyse aynı özelliklere sahip olduğu için, klima ve  hava yastığı bulunmuyor. Ayrıca iki parçalı şase yapısı nedeniyle de güvenlik açısından da eksiklikleri bulunuyor. 

Audi'de fiyatlar alev aldı: Audi Q8 Sportback e-tron 2023 fiyat listesi görenleri şaşkına çeviriyor

Uçan arabalar geliyor! İşte üretimine başlanacak olan ilk uçan araba...

Araç sahiplerine kötü haber: İki ay sonra sona eriyor

Peugeot 408 fiyatlarına sürpriz güncelleme geldi; Bakmadan otomobil satın almayın