06 / 05 / 2024

Belçikalı Extensa 'Bomonti Apartman'a kazmayı vuruyor

Belçikalı Extensa 'Bomonti Apartman'a kazmayı vuruyor

Türkiye'deki yatırımlarına Bomonti'den başlayan Extensa Grup kentsel dönüşümde de aktif olmayı hedefliyor



Belçika merkezli Extensa Grup Türkiye'deki ilk projesi Bomonti Apartman'ın satışlarına Mayıs'ın ikinci yarısında başlıyor. Projenin inşaatını yapılacak ihale ile belirleyecek olan Extensa İstanbul, projenin inşaatına da Haziran'da start verecek. Türkiye'deki ikinci projesini de yine Bomonti'de inşa etmeyi planlayan Extansa İstanbul, Bomonti Stüdyo adını taşıyacak projeye 2010 yılı içinde başlayacak. Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, grubun Türkiye'yi stratejik olarak önemli büyüme alanı olarak tanımladığını belirterek, referans özelliği taşıyan bu iki projenin ardından yeni projeler geliştirmek için de çalışmalara devem ettiklerini söyledi. Gökçe, ağırlıklı olarak ilgi alanlarının konut, ofis ve karma projeler olacağını kaydetti. Extensa'nın dünya genelinde kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak ciddi bir tecrübesi bulunduğuna işaret eden Gökçe, bu deneyimi katma değere dönüştürecek bölge ve projelere yoğunlaşacaklarını anlattı.

YATAY PROJEDE 92 DAİRE VAR
Bomonti Apartman projesinin yatay bir konsepte sahip olduğunu ifade eden Gökçe, zemin artı 5 kat ve çatı katlardan oluşan Bomonti Apartman'da 92 daire ile 9 ticari ünitenin yer aldığını söyledi.

M2 FİYATI 3.700 DOLARDAN BAŞLIYOR
Stüdyo ve 3+1'e kadar daire seçeneklerinin yer aldığı projede 64 ile 70 metrekare arasında Stüdyo, 92 ile 103 metrekare arasında 1+1, 130 ile 158 metrekare arasında 2+1 ve 278 ile 294 metrekare arasında 3+1 daireler yer alacak. Dairelerin metrekare ise 3 bin 700 ile 4 bin 750 dolar arasında değişirken projenin satış organizasyonu Pamir&Soyuer Residential yürütecek.

2. PROJEDE SADECE STÜDYO DAİRELER OLACAK
Gökçe, ikinci projenin de Bomonti Apartman projesinin yakınında olacağını belirterek, "Bomonti Stüdyo adını taşıyacak olan bu proje 14 katta tek tipte stüdyo dairelerden oluşacak. Sosyal alanları yoğunlukta olacak Stüdyo projesi orta ve üst gelir grubuna yönelik bir proje olarak planlandı" dedi.
Bülent YOLDAŞ / Sabah


Geri Dön