Kent Haberleri

Belediye Antalya'da KDV'den muaf arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya Aksu'da yer alan arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsanın satış ihalesi 8 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Antalya İli Aksu İlçesi Kemerağzı Mahallesi nde yer alan arsa 1

Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya Aksu'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Antalya İli Aksu İlçesi Kemerağzı Mahallesi nde yer alan arsa 1.111 metrekare alana sahip. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arsanın satış ihalesi 8 Mart 2023 tarihinde belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapılacak.

Satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 5 milyon TL, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.
 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığından:

1- Antalya İli Aksu İlçesi Kemerağzı Mahallesi 12301 ada 4 nolu, 1111.00 m² yüzölçümlü, arsa (Semt Spor Sahası) niteliğinde parselin imar durumu, E=0.05, H=6.50 m.’dir. Fiili Durumu, taşınmaz üzerinde yakınında yer alan turizm tesisince yapı kayıt belgesi alınmış müştemilat ve depo yer almaktadır.
2- Yukarıda tapu kaydı, niteliği, diğer özelliği belirtilen taşınmazın,2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35-a maddesine göre Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile arsa satış İhalesi; 5.000.000.00 TL muhammen bedel üzerinden, 1.500.000.00 TL geçici teminat miktarı ile, 08.03.2023 Tarihinde, Çarşamba günü saat:14:00’de Çalkaya Mah. 28110 Sk. No:6 Aksu/ANTALYA‘daki Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.
3- Belediyemiz, 3065 sayılı KDV Kanunun 17/4-P bendine istinaden KDV istisnasına tabii olduğundan bu satıştan KDV tahsilatı yapılmayacaktır. Vadeli Satışlarda; ihale bedeli üzerinden yüzde altı oranında kesin teminat alınır, vergi, harç vs. ödemeler peşinat ile birlikte peşin olarak ödenecektir.

4- İhale konusu arsanın satış işinin geçici teminat bedeli, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 26. maddesinde belirtildiği üzere; Tedavüldeki Türk Parası ya da Bankalar ve Özel Finans Kurumlarının verecekleri süresiz Teminat Mektupları cinsinden verilebilir.
5- Kapalı Teklif (Artırma) Usulü İhale; İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:
a) Teklif Mektubu,
b) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi,(Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
c) Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Teminat Mektubu,
ç) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı sureti,
d) Gerçek kişiler için Yerleşim Yeri Belgesi,
e) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
e.1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkârlar odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
e.2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veyasanayi odasından, ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
f) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
f.1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
f.2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
g) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
h) İsteklilerin dernek, federasyon, konfederasyon, kooperatif veya vakıf olması halinde; resmi makamdan alınmış faaliyet belgesi, gayrimenkul alınması hususunda alınan noter onaylı Genel Kurul kararı, noter tasdikli temsilci yetkisi, temsilcinin noter tasdikli imza beyannamesi, kimlik belgesi,
ı) Müşteri; araziyi, imar planına göre spor amaçlı olarak kullanması gerektiğinden ve ayrıca bölgenin turizm bölgesi olması nedeniyle, fiili olarak çalıştığını gösterir Turizm İşletme Belgesi sunacaktır.
i) Şartname alındı makbuzu.
Taşınmaza, kapalı teklif usulü satış ihalesine teklif verecekler; ihale zarflarını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte satış şartnamesinde belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak 2. madde de belirtilen ihale saatine kadar Aksu Belediyesi Encümenine (İhale Komisyonu) sunulmak üzere Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale Servisinden sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir.
6- İhaleye Katılamayacak olanlar: 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6. maddesinde belirtilen kişiler, doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.
7- İhale Komisyonu (ENCÜMEN) gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. ENCÜMEN’ce uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri’nin Onay’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri’nin ihaleyi onaylamaması halinde, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
8- İhale şartnamesi, mesai günlerinde mesai saatleri içerisinde Aksu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale Servisinden 1.000,00 TL şartname bedeli karşılığında temin edilebilir.
İlan olunur. 

Milli Emlak o ilde 47 bin 200 TL'ye arazi satacak! Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 17 bin TL'ye arazi satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak o ildeki 73 adet arsa, arazi ve konutları 8 taksitle satıyor! İhalesi 27 Şubat'ta!