27 / 04 / 2024

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...



CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, konut, kira ve barınma sorunları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Mustafa Sarıgül,  konut, kira ve barınma sorun kapsamında en büyük görevin belediyelere düştüğüne dikkat çekti. 

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre; Sarıgül, belediye Başkan adaylarına “Kiralama amaçlı evler yapacağınızı vaat edin. Bu konuda projeler hazırlayın ve bunları duyurun” tavsiyesni verdi.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yaptığı son dakika açıklamasında barınmanın en temel insan hakkı olduğunun altını çizerek, sosyal devletlerin bu sorunu kiralık evler yaparak çözdüklerinin altını çizdi. 

"Bu devletler, 'ben kiralama amaçlı konut üreteceğim' diyen kuruluşlara mülkiyeti kendisinde kalmak üzere arsa verdiler. Biz de onların çözdüğü gibi çözüme kavuşturabiliriz" açıklamasında bulunan Sarıgül, Avrupa’da belediye evleri şeklinde belirtilen ve bu modelde işletilen yerler olduğunun altını çizdi. 

"Hollanda’da Amsterdam Belediyesi, bölgedeki kiralık evlerin neredeyse yüzde 60’ına sahip. İngiltere’de belediyeler konuta erişemeyen vatandaşlar için belli kriterlere göre konut sağlamakla yükümlüler" diye konuşan Mustafa Sarıgül, 
belediye başkan adayları için öneri ve çağrıda bulundu. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, halkın en önemli sorununun barınma olduğuna vurgu yaptı ve "Konut almaya gücü yetmeyenlere, yeni evlenenlere, kiralama amaçlı konutlar inşa edeceğiniz vaadini verin" ifadelerini kullandı. 

Belediye başkan adaylarına dertlere derman olmak için yola çıktıklarını göstermesi tavsiyesinde bulunan Sarıgül, "Kiralama amaçlı konutlar için projeler hazırlayın ve bunları halka duyurun" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sebebiyle ev sahibi olmak zorlaştı. Ev kiralayacaklar da yeni bir ev alacaklar da yüksek rakamlardan şikayetçi. Ayrıca, konut kredisi faiz oranlarının da yüksek seyretmesi sebebiyle kredi ile konut sahibi olmak da zorlaştı. 

10 bin TL parası olanlar dikkat! Yüzde 1 kazançla 1 yılda 378 bin, 2 yılda 1.5 milyon TL'niz olabilir!

Akaryakıtta dev zam şoku! Litresi resmen 45 TL'yi aşacak! Sürücüler bu tarihten önce depoları doldurun!

SSK ve Bağkur emeklilerine 4 bin TL seyyanen zam, en düşük emekli maaşı 12 bin TL! Kulislerden flaş haber!


Geri Dön