01 / 07 / 2024

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.



1957 yılında yeni büçe belediyesinin hazırlıkları başlamış. Belediyenin ihityaçları belirlenerek o doğrulta bir btçe hazırlanmış. Bütçe 500 milyon lira olarak hazırlanarak rekor kırmış. 

Söz konusu haber Vatan Gazetesi'nin 28 Kasım 1957 yılındaki sayısında ''Bir rekor: Belediye bütçesi 500 milyon'' başlığı ile manşette yer almış. İşte o haber...

''Bir rekor: Belediye bütçesi 500 milyon

Bütçenin bu yıl 500 milyon olarak teklif edileceği söyleniyor. Sebep: Imar ve istimlák

Yeni Belediye Bütçesinin hazır hazırlıklarına başalmıştır.  Daireler, yeni yıl için gerekli ihtiyaçlarını test ederek Belediye  Hesap İşleri Müdfürlüğüne bildirmeye başlamışlardır. 

Aldığımız habere göre bu Belediye Butçesi 500 milyun olarak teklif edilecektir. Yeni teklifin oldukça kabarık bir  yekunda olması, bir hayli düşündürmektedir.

Bu bakımdan gerek daimi komisyon, gerekse Belediye Meclisindeki muzakareler esnasında çetin münakaşaların cerayan edeceği belirtilmektedir. Teklifin kabarık olmasına, bilhassa imar ve intimlak meselelerinin sebep olduğu ileri sürülmektedir.''

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

Geri Dön