02 / 05 / 2024

Belediye çalışma saatleri 2018!

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..



Belediyeler, il, ilçe, bucak gibi yerleşim yerlerindeki sokakların bakımı, temizlik, aydınlatma, su, esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerinden sorumlu oluyor.


 
Ayrıca belediye sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyenin ilgili müdürlüklerinde yapılıyor.

 

Örneğin bir arsa üzerinde yapılacak inşaat için ruhsat alımı, biten bir inşaat için iskan alımı gibi işlemler belediyenin imar müdürlüğünde gerçekleşiyor. Ayrıca emlak ve çevre temizlik vergisi gibi bazı vergilerin ödemeleri de yine belediyenin tahsilat veznelerince gerçekleşiyor.

 

Peki, 2018'de belediyede yapılacak iş ve işlemler için hangi saat aralığında belediyeye gidilebiliyor?

 

Belediye çalışma saatleri 2018

 

Belediyeler sabat saat 08:00'da hizmet vermeye başlıyor. Akşam 17:00'a kadar açık kalıyor. Ancak saat 12:00 ile 13:00 arası öğle molası veriliyor. Bu saatlerde hizmet veremiyor. 

 

Belediyeler hafta içi hizmet veriyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise bazı vergi dönemlerinde açık oluyor. Bunun dışındaki tüm hafta sonları belediyeler kapalı oluyor.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön