Kent Haberleri

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Belediye işçilerine kadro düzenlemesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse bittiğini söylemişti. Peki, Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? İşte detaylar... Kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda problemlerin olduğu taşeron işçiliği dönemi bitecek

Yeni süreçte kamu işçilerine ilişkin reform niteliğinde yeni adımlar atılacak. Kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda problemlerin olduğu taşeron işçiliği dönemi bitecek.

ahaber.com’un haberine göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerondan sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçisi daha kadroya alınacak. Hükümetin esas işleri kamu işçileri eliyle gerçekleştirilecek.

TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞMASI TBMM’DE BEKLENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse sona erdiğini ifade etmişti:

"Kamudaki taşeronların planlamasını yaptık. TBMM’nin önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir sürece giriyoruz. Önümüzde dosyamız var. Çalışmanın büyük kısmını bitirdik. Seçimden sonraya kalır diye öngörüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu."

Taşeron işçiler seçim sonrası TBMM’de beklenen ilk konular arasında bulunuyor.

GEÇİCİ İŞÇİ KADRO ALDI

Minimum emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesiyle birlikte geçici işçilere kadro düzenlemesini kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Peki, 90 bin taşerona kadroda son durum ne? İşte detaylar...

GÜNDEM TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇMESİ

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Seçimden önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin sona ermesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeronların kadroya geçmesi" değerlendirmelerinde bulundu.

90 BİN TAŞERONA KADRODA SON DURUM

90 bin taşeron işçi kadroya geçiş yapması bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde ilk sırada geçici işçi problemi bulunuyordu. Bu çalışmanın sona ermesinden sonra sırada taşerona kadro düzenlemesi bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı değerlendirmede 1 milyon işçiye daha evvelki seneler kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanmadığını vurgulamıştı:

Bilgin, yaptığı değerlendirmesinde, "Onların sıkıntılarını kasım ayında ya da daha erken çözeceğiz. 90 bin işçinin kadroya geçmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor” diye konuşmuştu.

A101’de pilavlık bulgur 85 TL’ye, yukarıdan basmalı rondo 109,95 TL’ye, çocuk bezi 129 TL’ye düştü!

Denizbank’tan son dakika gelişmesi! Hesaplara para yatırılacağı duyuruldu!

Taksi ücretlerine tamı tamına yüzde 100 zam yapıldı! Minibüs ücretlerine de zam geliyor!