26 / 10 / 2024

Belediye meclislerinin en yoğun mesai harcadığı konu imar! CHP'den plan değişikliği, kamulaştırma kararlarına tepki!

Belediye meclislerinin en yoğun mesai harcadığı konu imar! CHP'den plan değişikliği, kamulaştırma kararlarına tepki!

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Belediye tarafından alınan plan değişikliği, taşınmaz tahsisi, kamulaştırma kararlarına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...  




CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, tarım arazileri ve imar planı değişiklikleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çeroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugüne kadar aldığı 340 kararın yaklaşık yüzde 80’inin imar plan değişikliği, taşınmaz tahsisi, alımı satımı, acele kamulaştırma, gibi toprağın kullanımına ilişkin işlemlerden oluştuğuna dikkat çekti. 

Azize Çeroğlu, yaptığı son dakika açıklamasında "Belediye meclislerinin belki de en yoğun mesai harcadığı konu imar. Peki belediye meclisinin başka bir görevi bulunmuyor mu?" diye sordu. 

Belediye meclislerinin en yoğun mesai harcadığı konu imar! CHP den plan değişikliği, kamulaştırma kararlarına tepki!

Halk54'te yer alan habere göre; CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, imar değişikliğine giden yolu senaryolaştırarak anlattı ve "Her şeyden önce imar planı daha yapılmadan nerede yapılacağını aktaran hatırlı dostlar edinilir. Ucuz bir arazi bu bilgiyi elde ettikten sonra bu bilgisi bulunmayan satıcılardan satın alınır. Ardından nazım imar planı yapılır. Değeri yükselir. Ardından uygulama imar planı yapılır. Arazi arsaya dönüşür, değeri artar. Devlet yol, su, kanalizasyon, elektrik altyapılarını yapar, değeri yükselir. İmar planında değişiklik yapılır arsanıza yapılacak inşaata izin verilen yükseklik artırılır, değeri artar. Arsanız inşaata dönüşür, değeri artar. İnşaat konuta veya işyerine dönüşür, değeri artar" ifadelerine yer verdi.  

Arazi sahiplerinin şehrin gelişimini kendilerine doğru çektiklerini dile getiren Çeroğlu, "Böylece şehir inşaat projelerinin yerlerine göre sekerek, sıçrayarak yayılır. Bildiğimiz gibi çok yanlış politikalar sonucunda alüvyonal zemin karakteri taşıyan düz/ovalık alanlara, nehir yataklarına, akarsu yataklarına, yapı yapılmaması gereken yerlere belediyeler tarafından yapı izni verildi. Bu şehir bir deprem kenti. Alüvyon zemine sahip olan özellikle tarım arazilerinin bulunduğu düz ovalara imar vererek, bu şehre ve bu kentin insanlarının hayatlarını da riske atıyorsunuz" açıklamasında bulundu. 

Belediye meclislerinin en yoğun mesai harcadığı konu imar! CHP den plan değişikliği, kamulaştırma kararlarına tepki!

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çeroğlu,  tarım arazilerine imar vererek parsel parsel yapılaşmaya açan belediye meclis üyelerinin vicdanlarına seslendiğine vurgu yaptı. 

"Bu kent hepimizin. Bugün birilerini zengin etmek, kıyıdan köşeden sebeplenmek uğruna hem kendi geleceğinizi, hem de çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğinin yok olmasına neden olduğunuzun farkında değil misiniz?" sorusunu yönelten Çeroğlu, zaten kuraklık riskinin olduğuna dikkat çekti. 

Çeroğlu, söz konusu açıklamasını "Bir de halihazırdaki topraklarımızı bu şekilde yok edersek ne ekecek bir toprağımız, ne yetiştireceğimiz bir ürünümüz kalır. O gün istediğiniz kadar paranız olsun yiyecek gıda bulamayacaksınız. Bu tehlikenin farkına varın" diyerek tamamladı.

Depremlere karşı alınması gereken önlemlere Japon tecrübesi: Kentler yeniden dizayn edilmeli!

TOKİ’den konut teslimi bekleyenlere Ekim müjdesi! Resmen açıklandı!

Evi, arsası olan tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi sorgulama 2024!  


Geri Dön