Kent Haberleri

Belediye park için kamulaştırdığı araziyi müteahhide sattı!

Pandemi sürecinde kişilere ait özer arazileri kamu yararına kamulaştıran belediyenin bu alanı parsel parsel bölerek üçüncü kişilere sattığı ortaya çıktı. Park yapılacak alanda villalar yükseliyor. Arazinin sahiplerinden Nihat Kantar "Belediye, 200 yıldır ailemize ait olan arazimize çöktü” diye konuşurken söz konusu araziye üç ayrı müteahhitin havuzlu villalar yaptığı kaydedildi

Kayseri'deki Melikgazi Belediyesi, park veya okul yapmak üzere kamulaştırdığı arazileri üçüncü kişilere sattı. Arazinin sahiplerinden Nihat Kantar "Belediye, 200 yıldır ailemize ait olan arazimize çöktü” diye konuşurken söz konusu araziye üç ayrı müteahhitin havuzlu villalar yaptığı kaydedildi.

Artı Gerçek sitesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre; belediye encümeni, ilçenin kırsal kesimlerini de kapsayan bazı alanlarda imar uygulamasına gitti. Bu uygulamaya, Kayserili Kantar Ailesi’ne ait 11 dönümü aşkın iki arsa kamulaştırıldı. Aileye ait arsaların üzerinde yüzlerce meyve ağacı ile 150 yıllık tarihi bir taş ev bulunduğu ifade edilirken söz konusu arazisinin üçüncü kişilere satıldığı ve bölgede villalar yapıldığı kaydedildi.

Korona virüsü nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının başladığı 2020 başlarında yaşanan süreçte aile bireylerinin, belediye encümeninin kendilerine ait arazilere ilişkin aldığı kamulaştırma kararından haberdar olamadığı ifade edildi. Encümen kararı gereği, belediyenin söz konusu alanı kamu yararına kullanmak üzere kamulaştırdığı, bu alanda yasa ve yönetmelik gereği, okul, park, ibadethane gibi kamunun kullanabileceği yapıların geliştirilmesi beklenirken villalar yükselmeye başladı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, belediye encümeninin, Kantar Ailesi’ne ait alanda imar uygulaması yaptığı, aileye ait 2 parseli, numaralandırılarak 4 farklı parsele böldüğü, söz konusu parsellerden 3’ünü ise üç farklı kişi ve şirkete sattığı ortaya çıktı.

Kantar Ailesi, kararda imzası olan belediye yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Encümen kararının iptali için de idare mahkemelerinde davalar açıldı. Açılan davaların ikisinde, yürütmenin durdurulması talepleri reddedildi. Davanın esasına ilişkin yargılama ise sürüyor. Kantar Ailesi'nin temsilcisi Nihat Kantar, belediyenin 200 yıldır ailelerine ait olan arazilere çöktüğünü belirterek, "Ne mülkiyet hakkı ne hukuka bağlılık kalmış durumda. Tüm bu uygulamalar, mülk sahibi olan bizlere tek kuruş ödenmeden yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Kantar ailesinin avukatı Zuhal Teker Koç ise ortada, kamu yararına yapılan bir iş olmadığına işaret ederek, Kantar Ailesi'ne ait arazilerin üçüncü kişilere satıldığını ve özel mülkün ele geçirilmeye çalışıldığını dile getirdi.