Ekonomi

Belediyeler gıda yardımı ve nakit para desteğinde bulunuyor! Yağdan şekere ihtiyacınız olan her şey hemen evinizde!

Belediyelerden gıda yardımı ve nakit para desteğinde bulunacaklarına dair vatandaşa duyuru yapıldı. İşte detaylar!Belediyeler gıda yardımı ve nakit para desteğinde bulunacaklar

Bedava Ayçiçek yağı, un, şeker yardımı belediyelerden geldi. Belediyeler gıda yardımı ve nakit para desteğinde bulunacaklar. Yardıma muhtaç olan kişilerin gereken yardımı sağlaması konusunda gıda yardım başvurularının resmen açıldığı belirtiliyor. İşte detaylar…

Belediyeler ihtiyacı olan vatandaşlara gıda ve nakit para yardımında bulunuyor. Bu konuya dair özellikle son zamanlarda yapılacak olan düzenlemeler kapsamında bu konuya ağırlık veriliyor. İhtiyacı olan vatandaşlar için işlemler son derece dikkatli bir şekilde işlemlerin gerçekleştiriliyor. Bu işlemler kapsamında da gıda yardımlarının yapılması sonrasında e-devletten valilik yardım başvurusu kısmına başvurarak kişilerin de bu yardımlardan yararlanması mümkün hale geliyor. Yapılacak olan bu yardımlar ile vatandaşların sorunların en aza indirilmesi amaçlanıyor. Yapılan işlemlerden sonra gıda yardımlarına erişim sağlanması daha kolay hale gelerek kişilerin bu yardımlardan faydalanması da mümkün hale geliyor.

GIDA YARDIMI VE NAKİT PARA YARDIMI İÇİN NERELERE BAŞVURU YAPILMALIDIR?

İhtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapılırken bu yardımlar devletin kendi kurumları, belediyeler, e-devlet, sosyal yardımlaşma dernekleri üzerinden yapılıyor. Yardım amacıyla başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılabildiği gibi belediyeler ve sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden de yapılmaktadır.

GIDA YARDIMI, ERZAK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-E-Devlet besin yardımı ve erzak yardımı müracaatı yapılabilir. E-Devlet sistemi üzerinden yardım müracaatı ve belediye erzak yardımı yapılmaktadır.

Bu yukarıda bahsedilen yollar dışında belediyeler ve Kaymakamlık yardım müracaatı ile erzak yardımı da alınabilir. Yaşadığınız kentte yer alan Kaymakamlık binası ve belediyeye şahsen müracaatta bulunarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.

EV HANIMLARINA DESTEK!

İŞKUR çalışmayan kadınalar için muhteşem bir kampanyaya imza attı. Ekonomik açıdan başkasına bağımlı ve iş bulamamış ev hanımları bu kampanyadan yararlanarak düzenli maaş alabilecekler. Buna ek olarak ev hanımları bu proje ile birlikte eğitim alıp meslek edinme fırsatını da kazanabilir.

Hükümet, peşi sıra pek çok konuda halka sosyal destek sunmaya devam ediyor. Bu desteklerden bir tanesi de ev hanımları için tasarlandı. İş arayan ve ekonomik bağımsızlık kazanmak isteyen kadınlar İŞKUR’a başvurarak mesleki eğitimlere başvurabilir. Bu kurslar ile ev hanımları hem meslek öğrenecek hem de ekonomik destek kazanmış olacaklar. Ayda 7.050 TL’ye kadar maaş kazanma fırsatları olacak.

Doğal gaz yardımı ne zaman yatacak? Şubat ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Bunu yapan çıra gibi yandı! Emekli maaşları yarı yarıya düşüyor!