İhale

Belediyeler iki şehirde tam 39 arsa satıyor!

Manisa ve Kırşehir'de yer alan 39 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların satış ihaleleri 31 Temmuz ve 7 Ağustos'ta yapılacak.

Manisa ve Kırşehir'de yer alan 41 adet arsa satışa çıkarıldı. Alaşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ve Manisa Alaşehir'de yer alan arsaların muhammen bedelleri 148 bin 200 TL ile 3 milyon 245 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 4 bin 445 TL ile 97 bin 353 TL arasında değişiyor. 

Çiçekdağı Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ve Kırşehir'de yer alan arsaların ise muhammen bedelleri 75 bin 742 TL ile 5 milyon 115 bin 200 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 2 bin 272 TL ile 153 bin 456 bin TL arasında değişiyor. 

Arsaların satış ihaleleri 31 Temmuz ve 7 Ağustos'ta yapılacak.

ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN TAŞINMAZ KİRALAMA VE SATIŞ İLANI
Manisa İli Alaşehir İlçesinde Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tabloda Mahallesi, Mevkii, Ada, Parsel,Tapu Alanı, Bina Alanı, Niteliği, Kullanım Şekli, Muhammen Bedeli, Kiralama Süresi, Aylık Kira Muhammen Bedeli, Toplam Kira Muhammen Bedeli, Geçici teminatı belirtilen taşınmazlar, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesine göre aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde  Yenice Mahallesi Beşeylül Caddesi No:30 Alaşehir/MANİSA adresinde Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda encümen huzurunda, satış ve kiralama ihalesi yapılacaktır.
 KİRALANACAK TAŞINMAZLAR

ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN TAŞINMAZ KİRALAMA VE SATIŞ İLANI
Manisa İli Alaşehir İlçesinde Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tabloda Mahallesi, Mevkii, Ada, Parsel,Tapu Alanı, Bina Alanı, Niteliği, Kullanım Şekli, Muhammen Bedeli, Kiralama Süresi, Aylık Kira Muhammen Bedeli, Toplam Kira Muhammen Bedeli, Geçici teminatı belirtilen taşınmazlar, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.maddesine göre aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde  Yenice Mahallesi Beşeylül Caddesi No:30 Alaşehir/MANİSA adresinde Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda encümen huzurunda, satış ve kiralama ihalesi yapılacaktır.
 KİRALANACAK TAŞINMAZLAR


İhaleye katılabilmek için 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen niteliklere haiz olmak,
Taliplilerden İstenecek Belgeler;
Kanuni ikametgâh sahibi olmak ve Tebligat için Türkiye’de adres göstermek;
Nüfus cüzdan fotokopisi
Geçici Teminatın yatırıldığı ve şartnamenin satın alındığına dair belge,(makbuzu)
Noter tasdikli imza sirküsü
a-) Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza sirküleri vermek,
b-) Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek,
Ticaret ve sanayi odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek:
a) Gerçek kişi olması halinde; ilgisine göre, ticaret ve sanayi odası veya esnaf sanatkâr siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge getirmek, (varsa)
b) Tüzel kişi olması halinde; ticaret ve sanayi odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesinin suretini getirmek,
İstekli adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa; istekli adına teklifte bulunacak kişinin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.
İsteklinin iş ortaklığı olması halinde 4. ve 5. maddelerinin (a) ve (b) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilmesi, şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir). Ayrıca grubun bütün ortakları İDARE ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri zorunludur.
Kiraya verilecek ve satışı yapılacak taşınmazın gezildiği, görüldüğüne dair yer görme belgesi sunmak.
Belediyeye borcu olmadığına ait belge ( İhale ilan tarihinden sonra alınmış olmalı),
2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhalelerden Yasaklı Olmadığına dair Taahhütname
2886 sayılı kanunda açıklanan biçimde; Açık teklif usulüne göre ihaleler, isteklilerin ihale komisyonları önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılır.
Geniş bilgi ve idari şartnamesi mesai saatleri içerisinde Alaşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden kiralamalar için 500,00 ₺ satışlar için ise 1.000,00₺ karşılığında temin edilebilir.
Belediye Encümen’i ihaleyi yapıp, yapmamakta ve uygun bedeli tespit etmekte serbesttir.
 Taliplilerin İhaleden 1 gün önce saat 17:30’a kadar geçici teminat makbuzları ile birlikte Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne müracaatları İLAN olunur.


: ÇİÇEKDAĞI BELEDİYE BAŞKANLIĞINA AİT TAŞINMAZLARIN  (ARSA) SATILMASI                                                 
İhale Tarihi
07/08/2024
İhale Türü
2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNUNUN  45. MADDESİ (AÇIK ARTIRMA)
Müdürlük / Birim
İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ


 
Yukarıda bilgileri verilen taşınmazların (ARSA) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereğince “Açık Teklif Usulü ” ile ihale edilecektir.

MADDE 1-) İDARENİN
a) Adresi                                     :Çiçekdağı Belediye Başkanlığı
b) Telefon ve Faks No             : 386 612 2266/    Fax:0 386 612 2307

MADDE 2-) İHALE KONUSU İŞİN
a) Niteliği                  : Çiçekdağı Belediye Başkanlığına ait taşınmazlar (ARSA)                                                  
b) Yapılacağı yer     : Çiçekdağı Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonu

MADDE 3-) İHALENİN
a) Yapılacağı yer: Çiçekdağı Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonu                            
b) Tarihi ve saati: 07/08/2024 Çarşamba günü Saat: 08:00-17:00

MADDE 4-)İHALEYE KATILABİLECEKLER:
Söz konusu ihaleye,İhale yasasında belirtilen niteliklere haiz olan özel ve tüzel kişiler katılabilecektir. İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74’ncü maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak,yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak,geçici teminatı ve ihale iştirak teminatını yatırmak ve istenilen belgeleri bulundurmak şarttır.

MADDE 5-)İHALEYE KATILAMAYACAKLAR:
2886 sayılı kanunun 6.Maddesinde yazılı kimseler ile 83.Maddede belirtilen şahıslar gerek doğrudan gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenler artırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa,ihale bozularak geçici teminatı ve ihale iştirak teminatı,sözleşme yapılmış ise sözleşme feshedilerek kesin teminatı irat kaydedilir.

MADDE 6-) İHALE KOMİSYONU
İhale komisyonu,gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

MADDE 7-) İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENİLECEK BELGELER:
İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla;

A) GERÇEK KİŞİLERDEN
1-İkametgah belgesi.
2-Adli Sicil Belgesi.
3-Vergi borcu olmadığına dair belge.
4-Nüfus cüzdan sureti.
5-Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
6-Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi
7-Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.
8-Geçici teminat mektubu veya makbuzu
9- Muhammen bedelin   % 3’u tutarında komisyonca tespit edilen oranda geçici teminat bedelinin  Çiçekdağı Belediye Başkanlığı’nın  Tahsilat Servisine ya da Ziraat Bankası Çiçekdağı Şubesi TR55 0001 00 03 8033 6367 6750 03 yatırıldığına dair Makbuz dekontu veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 26. maddesinde belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler. (Dekonta açıklama olarak; İhaleye giren şahsın veya firmanın adı soyadı, ihalesine girilen firma adı ve “geçici teminat bedeli” olduğu yazdırılacaktır
B) TÜZEL KİŞİLERDEN
1-Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından,Ticaret Sicili Müdürlüğünden,İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.
2-Noter tasdikli imza sirküsü,(Dernekler için karar defterinin ilgili sayfasının onaylı sureti ve yetkilinin Noter tasdikli imza beyannamesi).
3-Geçici teminat mektubu veya makbuzu.
4-Vergi borcu olmadığına dair belge.
5-Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi.
6-Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.

MADDE 8-) GEÇİCİ VE KESİN TEMİNAT OLARAK ŞUNLAR ALINIR:
a)Tedavüldeki Türk Parası.
b)Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları.c)Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır). 

MADDE-9-) MÜRACAATLAR
Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 37. maddesine uygun hazırlanması ve ihale saatine kadar Komisyona ulaşması gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikme nedeni ile ihale saatine kadar komisyona ulaşmayan teklifler işleme alınmayacaktır.  

MADDE 10--)İhale ile ilgili bilgiler Çiçekdağı Belediye Başkanlığı İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ Müdürlüğünden öğrenilebilir.İLAN OLUNUR.

BİM cuma aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın BİM'de birçok fırsat sizleri bekliyor...

Aydın ve Muğla’da Hazine’ye ait 39 adet arsa ve arazi satılıyor! 60 bin TL’den başlayan fiyatlarla

GYODER'den GYO'lar için planlanan yüzde 10 kurumlar vergisi ve yüzde 50 temettü şartına itiraz!