İhale

Belediyelerden Çeşme ve bir ilçede daha arsa fırsatı! 

İzmir ve Tokat’ta yer alan iki adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 9 Ekim ve 10 Ekim’de yapılacak.

İzmir ve Tokat’ta yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Çeşme Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa 831 metrekare alana sahip.

İnönü Mahallesi’nde yer alan arsanın muhammen bedeli 17 milyon 491 bin 500 TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 524 bin 745 TL olarak açıklandı.

KDV’den muaf olarak arsanın satış ihalesi 10 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te Çeşme Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapılacak. 

Turhal Belediye Başkanlığı da Tokat Turhal da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Pazar Mahallesi’nde yer alan arsa 868,04 metrekare alana sahip.

Satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 13 milyon 20 bin 600 TL olarak açıklandı. Söz konusu arsa için muhammen bedelin yüzde 3 ü kadar geçici teminatı ödenmesi gerekiyor.

Söz konusu arsanın satış ihalesi 10 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da Turhal Belediyesi Meclis Odası’nda gerçekleştirilecek. 


ÇEŞME’DE KDV’DEN MUAF SATILIK ARSA

Çeşme Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 17 milyon 491 bin 500 TL olarak açıklandı. Satış ihalesi 10 Ekim’de yapılacak. 


TAŞINMAZ SATILACAKTIR

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığından:
1)Aşağıdaki tabloda nitelikleri belirtilen taşınmazdaki Belediyemize ait hissenin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. maddesinin (a) bendine göre kapalı teklif usulü ihale ile satışı yapılacaktır. Satışlarda 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanun’unun 17. Maddesinin 4. Fıkrasının P bendi doğrultusunda teslimler KDV’den istisnadır

2)İhale; Çeşme Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda İhale Komisyonunca yukarıda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.
3)İdari Şartname Çeşme Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden görülebilir ve 5.000,00-TL (Beş bin Türk Lirası) ücret karşılığında satın alınabilir. İhaleye katılmak için ihale şartnamesinin satın alınması zorunludur.
4)İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI a) İsteklinin Kimliği
b) İkametgah Belgesi
c) Tebligat için adres beyanı
d) Geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu
e) Belediyemizden alınmış borcu yoktur yazısı
f) İhaleye katılacak Tüzel Kişi ise; İhaleye Tüzel Kişi adına katılacak kişinin, Ticaret Sicil
Gazetesi ve/veya Ticaret Sicil Gazetesi’ne havi noter tasdikli imza sirkülerinde yetkili kişi olduğunu ve yetki süresini gösteren belge, yetkili kişinin kimliği
g) İstekli adına vekaleten katılınıyor ise ihale konusu işe ilişkin ihaleye katılmak, teklif vermek, belge sunmak, belge imzalamak, teminat yatırmak huşularını içeren noterde düzenlenmiş yazılı vekaletname,
h) İsteklilerin ortak girişim olması halinde girişim beyannamesi ve ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi (Bu belgeler her bir ortak için aranacaktır.)
i) Şartname ekine uygun düzenlenmiş teklif mektubu
5) Taşınmazın satış bedeli, ihale onayının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde peşin olarak tahsil edilecektir.
6) İhale konusu işin gerçekleştirilmesi aşamalarında doğabilecek her türlü resim, vergi, harç ve mali yükümlülükler, tapu alım/satım masrafı ve her türlü işletme giderleri ihaleyi kazanana aittir.
7) Yukarıda tabloda belirtilen Taşınmazın satış ihalesine teklif verecekler, ihale zarfını yukarıda ve şartnamede belirtilen belgeler ile birlikte idari şartnamede belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayarak ilanda belirtilen tarih ve saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında Komisyon Başkanlığına teslim edeceklerdir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeni ile işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
8) İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
İLAN OLUNUR.


 


TOKAT TURHAL’DA SATILIK ARSA

Turhal Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 13 milyon 20 bin 600 TL şeklinde açıklandı. Arsanın satış ihalesi 10 Ekim 2024 tarihinde yapılacak. 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR Tokat İli Turhal Belediye Başkanlığından:
1- İdarenin
a) Adı
b)Adresi
c) Telefon - Faks Numarası
2- İhalenin Konusu, Niteliği, Türü ve Miktarı, Muhammen bedeli:
a) Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemiz Pazar Mahallesi 195 ada 135 parsel nolu 868.04 m2 arsa vasıflı taşınmaz 13,020.600,00 TL muhammen bedel üzerinden 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile 10.10.2024 tarihi Perşembe günü saat 10:00 da satış ihalesine çıkarılacaktır.
3- a) İhalenin Yapılacağı Yer b) Dosya Teslimi
: Turhal Belediyesi Meclis Odası
: İhaleye katılacak İstekliler, hazırlayacakları ihale
dosyalarını 09.10.2024 Çarşamba günü saat 17:00 a kadar Belediye Başkanlığına (Destek Hizmetleri Müdürlüğü) teslim edeceklerdir. Bu tarih ve saatten sonra yapılacak olan teslimatlar kabul edilmeyecektir.
: Turhal Belediye Başkanlığı
: CelalMah.CumhuriyetCad.No:160300Turhal–TOKAT : 0 (356) 2751031/214 – 0 (356) 2761156
4- İsteklilerde Aranacak Nitelikler ve İstenecek Belgeler:
İdarece ihalelerin en elverişli koşullarla sonuçlandırılmasını sağlamak amacıyla, isteklilerde belirli mali ve teknik yeterlik ve nitelikler aranabilir. Bunları tespite yarayan belgelerin neler olduğu, şartnamelerde gösterilmiştir.
İstekliler şartnamelerde yazılı belgeleri eksiksiz vermek ve Türkiye'de tebligat için adres göstermek zorundadır.
5- Satış ihalesine çıkan yerin muhammen bedelin % 3 ü kadar geçici teminatı yukarıda belirtilen dosya teslim saatinden 1 saat öncesine kadar Turhal Belediye Başkanlığının Vakıflar Bankası Turhal Şubesi TR 78 0001 5001 5800 7302 0681 34 Iban No’lu hesabına veya belediyemiz veznesine yatırılması gerekmektedir.
6-Telefonla yapılan müracaatlar ve postada meydana gelen gecikmeler kabul edilmeyecektir.
7-İstekliler, idarece onaylı ihale dokümanını Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden alabilirler.
8- Belediyemiz Encümeni ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde arsa sahipleri dikkat! Alacak devri yazılı olmalı!

Şişli'nin Kanal İstanbul'u deniyor: Rezerv alanda iki bloklu yapı ve AVM yapılmasına tepki büyüyor!

Duyan inananadı! Zam bekleyen emeklilere yüzde 12,5 kesinti şoku!