17 / 09 / 2024

Belediyelerden iki şehirde satılık 17 arsa!

Belediyelerden iki şehirde satılık 17 arsa!

Balıkesir ve Ağrı’da yer alan toplam 17 adet arsa satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 25 Eylül ve 27 Eylül’de yapılacak. 





Balıkesir ve Ağrı’da yer alan toplam 17 adet arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Dursunbey Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Balıkesir Dursunbey’de yer alan arsaların yüz ölçümleri 300,42 metrekare ile 567,65 metrekare arasında değişiyor. 

Arsalar için en düşük muhammen bedel 135 bin 200 TL olarak açıklanırken, en yüksek muhammen bedel ise 444 bin 450 TL olarak açıklandı.

Geçici teminat bedellerinin 4 bin 56 TL ile 13 bin 333,50 TL arasında değiştiği arsalar Hamzacık, Gazellidere, Akbaşlar, Aşağımusalar mahallelerinde yer alıyor. 

Arsaların satış ihaleleri 25 Eylül 2024 tarihinde saat 14.10 ve 15.25 arasında Dursunbey Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonunda yapılacak. 

Ağrı Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Ağrı Merkez’de yer alan arsa ise 324,18 metrekare alana sahip. 

Muhammen bedelin 98 bin 874,90 TL olarak açıklandığı arsanın geçici teminat bedeli ise 2 bin 966,25 TL olarak açıklandı. 

Söz konusu arsanın satış ihalesi 27 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30’da Ağrı Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek.


BALIKESİR’DE SATILIK ARSALAR

Dursunbey Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Balıkesir Dursunbey’de yer alan arsaların satış bedelleri 135 bin 200 TL’den başlıyor. Arsaların satış ihaleleri 25 Eylül’de yapılacak.


DURSUNBEY  BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İHALE İLANI
 
1. İHALE USULÜ:

Aşağıdaki listede  bulunan taşınmazların satışı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45 inci maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile  belirlenen muhammen bedellerden artırım yapılarak satılacaktır.
2. TAHMİN EDİLEN BEDEL VE GEÇİCİ TEMİNAT, ŞARTNAME BEDELİ MİKTARI:      
          TAŞINMAZ SATIŞ İHALESİ



3-İHALENİN YAPILACAĞI YER VE TARİH:
Dursunbey Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonunda 25.09.2024 Çarsamba günü, listedeki saat sırasına göre, saat 14.10’da başlayarak Encümen huzurunda yapılacaktır.
 4-  İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:
 İstekliler ihale günü saat 12.30’a kadar ihale evraklarını eksiksiz teslim edeceklerdir. İhalelere katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.
* Kanuni ikametgâh olması;
* Türkiye’de Tebligat için adres göstermesi.
* İmza sirküleri vermesi;
* Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkede ki Türk konsolosluğu veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekmektedir.)
* Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge;
* Özel Kişilerin kendileri ve aile tablosundaki kişilerin, Tüzel Kişiliğin ve Tüzel Kişi Yetkilisinin Belediyeye borcu olmadığına dair belge, (Belediye Başkanlığından)
*  2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna göre cezalı olmadıklarına dair taahhütname, (Belediye Başkanlığından)
* İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin     Vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi; (Türkiye’de  şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk    konsolosluğu veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekmektedir.)
* Geçici Teminat yatırması ve şartname satın alındığına dair makbuz vermesi;
* İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğe uygun olarak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır.)
5- TEKLİFLERİN VERİLMESİ
A) İhale belirtilen yer, gün ve saatte İhale Komisyonu huzurunda sözlü teklifler verilmek sureti ile yapılacaktır.
B)  İhaleye girecek isteklilerin bu şartnameyi tamamen okuyup kabul ettiğini beyan etmesi.
C) Bu şartname kapsamındaki ihalelere iştirak edenler en fazla bir adet taşınmaz satın alabilir. Bir adet taşınmaz alan iştirakçi diğer satışlar için teklif veremez.
D)  İştirakçiler yatırdıkları teminat tutarının yettiği kadar istediği taşınmazın ihalesine girebilir. Bu şartname kapsamındaki diğer satışlar için teklif vermiş olması buna engel değildir.
6- İHALE KONUSU ŞARTNAMELERİN TEMİN EDİLECEĞİ YER:
İhale konusu şartnameler İlan Metnimizin 2. maddesinde belirtilen şartname bedelini yatıranlara Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden verilecektir.
Adres: Mollaoğlu Mahallesi Balıkesir Cad. No:20/b Dursunbey/BALIKESİR Tel:(266) 662 3662
İhaleye girecek isteklilerin geçici teminatlarını yatırmaları ve şartnameleri almaları şarttır.
7-İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir
8-İlgililere ilan olunur.

Belediyelerden iki şehirde satılık 17 arsa! 

AĞRI’DA SATILIK ARSA


Ağrı Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 98 bin 874,90 TL şeklinde açıklandı. Söz konusu arsanın satış ihalesi 27 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. 


AĞRI BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

MADDE 1 - İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ
Mülkiyeti Belediyemize ait Ağrı İli Merkez İlçesi Fatih Mahallesi 531 ada 3 nolu parselin  2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45.maddesi Açık Teklif Usulüne göre satışı.
MADDE 2 - İHALENİN YAPILACAĞI YER, TARİH VE SAAT
Ağrı İli Merkez İlçesi, Fatih Mahallesi 531 ada 3 nolu parselin, Arsa Satış İhalesi 27.09.2024 tarih Cuma günü Ağrı Belediye Başkanlığının, Fırat Mahallesi, Atalay Caddesi, No:7 adresinde Belediye Encümen Toplantı Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda saat 14:30 da yapılacaktır.
MADDE 3 – ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDE VE HANGİ ŞARTLARDA ALINACAĞI
Arsa Satış Şartnamesi 500,00 TL (BeşYüzTürkLirası) karşılığında Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden alınabilir veya görülebilir.
MADDE 4 - SATIŞI YAPILACAK OLAN TAŞINMAZIN İHALE MUHAMMEN BEDELİ VE GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR

MADDE 5 - İHALEYE KATILMA ŞARTI VE İSTENEN BELGELER
5.1-2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak veya geçici teminat nakit ya da teminat mektubu şeklinde olabilir. 
5.2-Arsa Satış ihalesinde teklifler en az 1.000,00,- TL (BinTürkLirası)’ dan  az olmaz.
5.3-İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır. İstekliler ihaleye katılmadan önce satış şartnamesini
5.4-İhaleye iştirak etmek isteyenler evrak ve belgelerini tam ve eksiksiz olarak teslim etmek zorundadırlar. Evrak ve belgeleri eksik olanların teklifleri dikkate alınmaz.
5.5-Muhammen satış bedeli altındaki teklifler dikkate alınmaz.
6.6-İstenen belgeler
a- Başvuru dilekçesi,
b- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
c- Yerleşim yeri belgesi (2024 tarihli),
d- Arsa Satış Şartnamesi 500,00 TL (BeşYüzTürkLirası) karşılığında Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilebilir veya görülebilir.
e- Belediyeden borcu olmadığına dair borç takip belgesi (2024 tarihli),
f- İhale Şartnamesindeki arsa satış şartlarını aynen kabulü anlamına gelmek üzere (okudum ibaresi bulunan) İhale Şartnamesinin her sayfası ayrı ayrı imza edilip teklif zarfı içine konulacaktır.
g-Özel kişiler adına vekaleten ihaleye gireceklerden noter tasdikli vekaletname ile İmza beyannamesi
h-Tüzel kişiler için
Teklifte bulunacak kişilerin noterden tasdikli yetki belgesi ve imza sirküleri, Tüzel kişiler adına vekâleten ihaleye gireceklerden noter tasdikli vekâletname ile İmza beyannamesi.
ı- Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her birinin (a-b) maddelerindeki temin edecekleri belgeler, Ortak girişim beyannamesi (İş ortaklığı) ile birlikte ortaklarca noter tasdikli ortaklık sözleşmesi.
j- 2886 ve 4734 Sayılı Devlet İhale Kanunlarına göre yasaklı olmamak,
k- Daha önce Belediyemizce yapılan ihalelere girip de taahhüdünü yerine getirmemiş ayıplı,
Kusurlu ya da her hangi bir ihale kanununa göre cezalı ve borçlu olmamak,
l- Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarının geçerlilik süresi ihale tarihinden geçerli olmak üzere en az 60 (Altmış) takvim günü olmalıdır.
m-Geçici teminat tutarının iadesi için aradan geçecek süre için İDARE’ den herhangi bir bedel talep edilmeyecektir. Her ne suretle olursa olsun İDARE’ ce alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
n-Katılımcılar en geç 27.09.2024 Cuma günü saat 14:00’ a kadar Arsa Satış Şartnamesi alabilirler.
Not: Bu duyuru kapsamında yapılacak işlemlerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İhale Komisyonu 2886 sayılı Kanun uyarınca ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve/veya postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU UYARINCA İLGİLİLERE
İLAN OLUNUR (12/09/2024)

 

Emekli olacaklar dikkat! 2024’te mi yoksa 2025’te mi emekli olmak daha avantajlı?

İBB'nin Ayazağa'daki dev parselinin satış kararı Meclis'ten geçti! O arazide kimin hisseleri var? 

Piyasa uzmanından dolar uyarısı: Son 1 gün kaldı hazır olun! 


Geri Dön