18 / 10 / 2024

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve binalar!

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve binalar!

Akyazı Belediye Başkanlığı ve Tunçbilek Belediye Başkanlığı iki şehirde yer alan arsa ve binaları satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkullerin muhammen bedelleri ve ihale tarihleri tek tek açıklandı.




Akyazı Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Sakarya Akyazı’da yer alan arsa 5 bin 390,40 metrekare alana sahip.

Muhammen bedeli 35 milyon TL olarak açıklanan arsanın geçici teminat bedeli 1 milyon 50 bin TL olarak açıklandı.

İstiklal-Küçücek Mahallesi’nde yer alan sanayi alanı imarlı arsanın satış ihalesi 31 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve binalar!

BELEDİYELERDEN İKİ ŞEHİRDE SATILIK GAYRİMENKULLER


Tunçbilek Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Kütahya Tunçbilek’te yer alan binaların yüz ölçümleri 44,85 metrekare ve 33,51 metrekare olarak açıklandı.Muhammen bedellerin 1 milyon TL olarak açıklandığı binalar için geçici teminat bedelleri ise 30 bin TL olarak açıklandı.

Gayrimenkullerin satış ihalesi 31 Aralık 2024 tarihinde saat 15.00’te yapılacak. 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Sakarya İli Akyazı Belediye Başkanlığından:

MADDE- 1: İHALENİN KONUSU İŞİN NİTELİĞİ VE MİKTARI:
Mülkiyeti Belediyemize ait Sakarya İli, Akyazı İlçesi, İstiklal-Küçücek Mahallesi, 607 ada, 5 parsel nolu 5.390,40 m2 yüzölçümlü arsa nitelikli “Sanayi Alanı, Bina Yüksekliği: Serbest, Emsal:1.00” taşınmazın satışı.
MADDE- 2: ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDE VE HANGİ ŞARTLARDA ALINACAĞI: İhale Şartnamesi ve ekleri; Akyazı Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden, 2.000,00-TL (İkibinTürkLirası) karşılığında temin edilebilir. MADDE- 3: İHALENİN NEREDE VE HANGİ USULLE YAPILACAĞI: 
İhale, Akyazı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.


MADDE- 4: İHALENİN MUHAMMEN BEDELİ, GEÇİCİ TEMİNATI, TARİHİ VE SAATİ:

MADDE- 5: İSTEKLİLERDE ARANILAN BELGELER: Gerçek Kişilerin Hazırlaması Gereken Evraklar: a) Gerçek kişinin bizzat ihaleye katılması halinde gerçek kişinin Noter tasdikli imza beyannamesi (Aslı ve Fotokopisi) b) Gerçek kişinin Nüfus Kayıt Örneği (Aslı ve Fotokopisi) c) Gerçek kişinin İkametgâh Senedi (Aslı ve Fotokopisi) ç) Vekâleten katılması halinde vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekâletname (Aslı ve Fotokopisi) d) Vekâleten katılması halinde, Vekilin Noter tasdikli imza sirküleri (Aslı ve Fotokopisi) e) Ortak katılım olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi (Aslı ve Fotokopisi) f) Teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanmış İhale Şartnamesi (Aslı) g) İhale şartnamesi bedelinin yatırıldığına dair makbuz (Aslı) ğ) Geçici teminatın yatırıldığını gösterir belge (Aslı) h) Akyazı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden “Borcu Yoktur Belgesi” (Aslı)
ı) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37 nci maddesine göre hazırlanmış teklif mektubu (Aslı) Tüzel Kişilerin Hazırlaması Gereken Evraklar: a) Ticaret sicil gazetesi veya ticari faaliyet yürütmüyorsa tüzük, vakıf senedi, vb. belge (Aslı/Noter Tasdikli sureti/İlgili kurumundan alınmış ıslak
imzalı belge veya e-imzalı doğrulatılabilir belge ve Fotokopisi) b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren Noter tasdikli imza sirküleri (Aslı ve Fotokopisi) c) Ortak katılım olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi (Aslı ve Fotokopisi) ç) Vekâleten katılması halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekâletname (Aslı ve Fotokopisi) d) Vekâleten katılması halinde Vekilin Noter tasdikli imza sirküleri (Aslı ve Fotokopisi) e) Geçici teminatın yatırıldığını gösterir belge (Aslı) f) Teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanmış İhale Şartnamesi (Aslı) g) İhale şartnamesi bedelinin yatırıldığına dair makbuz (Aslı) ğ) Akyazı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden “Borcu Yoktur Belgesi” (Aslı) h) Tüzel kişiliğin Kanuni adresini belirten adres beyanı (Aslı) ı) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37 nci maddesine göre hazırlanmış teklif mektubu (Aslı) MADDE- 6: TEKLİFLERİN HANGİ TARİH VE SAATE KADAR NEREYE VERİLECEĞİ: 1.Teklif zarfları 30.10.2024 Çarşamba günü saat:16:30’a kadar Akyazı Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne sıra numaralı alındılar
karşılığında elden teslim edilebilecektir. 2.Posta ile yapılacak başvurular, ihale dosyası üzerine “İhale Komisyonuna iletilmek üzere ibaresi yazılacak” ve ihale dosyası bir dilekçe ekine
eklenerek iadeli taahhütlü gönderilecektir. Posta ile yapılacak tekliflerin ihale saatine kadar Kurumumuz Gazi Süleyman Paşa Mahallesi Pazarköy Caddesi No:1 Akyazı/SAKARYA adresine ulaşması şarttır. İhale saatinden sonra idaremize ulaşacak teklifler, idaremiz tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden idaremiz sorumlu değildir.
Önemli Not:
Noterden tasdikli istenen belgeler, üzerlerinde geçerlilik tarihi varsa üzerlerindeki geçerlilik tarihine kadar geçerlidir. Üzerinde geçerlilik tarihi olmayan noter tasdikli belgelerin ihalenin yapıldığı tarih itibari ile son bir yıl içinde düzenlenmiş olması veya ihalenin yapıldığı tarih itibari ile noterce son bir yıl içinde tasdik edilmiş olması gerekmektedir.
İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU UYARINCA İLGİLİLERE İLAN OLUNUR.

T.C.
TUNÇBİLEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI
TAVŞANLI / KÜTAHYA


İHALE  İLANI
 
1.  Mülkiyeti belediyemize ait aşağıda ada ve parselleri belirtilen taşınmazlar,belediye encümenin 10.10.2024 tarih ve 44 sayılı kararı ile bina olarak satışı yapılmak  üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereği açık teklif usulü ve açık artırma suretiyle satışı yapılacaktır.
2. İhaleye konu taşınmaz binaların satış birim ve muhammen fiyatları kdv dahil aşağıdaki gibidir.    

 
3. İhale 31 Ekim 2024 Perşembe günü Saat 15.00’da belediyemiz toplantı salonunda, belediye encümeni huzurunda yapılacaktır.
4. Geçici teminat tutarının ihale saatinden önce (Nakit olması halinde belediyemiz veznesine yatırılması veya evrak olması halinde Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne) teslim edilmesi gerekmektedir.
5. İhaleye katılacak firma veya kişiler aşağıda yazılı bulunan belgeleri, ihale saatine kadar belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğüne teslim edeceklerdir.
    * Gerçek kişiler için nüfus cüzdanı sureti veya nüfus kayıt örneği.
    * Adres kayıt belgesi.
    * Vekaleten katılacak olanlar için noter onaylı vekaletname örneği.
    * Geçici teminatın ödenmiş/verilmiş olduğuna dair belge.
    * İhaleye girecek iştirakçi, tüzel kişi ise noter tasdikli imza ve şirket sirküleri, ortak girişim olması halinde, noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanmış ortaklık sözleşmesi.
    * Belediyeye vadesi geçmiş borcu bulunmadığına ilişkin belediyeden alınacak belge.

İstekliler, talep edilen belgelerin asıllarını idaremize ibraz ederek, belgelerin fotokopi ve/veya suretlerini “Aslı İdarece Görülmüştür / Aslı Gibidir” ibaresi ile onaylatabilirler.  
6. İhale ile ilgili şartname, belediyemiz muhasebe servisinden bedelsiz temin edilebilir.
    İlgililere ilanen duyurulur.
 

 

Şişli'de rezidansta 8 bin TL'ye oturan kiracı, aynı binadaki evinden 3 bin dolar kira alıyor! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte 3 soruda kira artış oranı Ekim 2024! 

Türklerin yurt dışından gayrimenkul alımı, 2024'ün ilk 8 ayında 1 milyar 377 milyon dolar oldu!


Geri Dön