İhale

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve iş yeri!

Kütahya Belediye Başkanlığı ve Bozüyük Belediye Başkanlığı Kütahya ve Bilecik’te iş yeri ve arsaları satışa çıkardı. Merakla beklenen ihaleler 24 Ekim ve 25 Ekim’de yapılacak.

Kütahya Belediye Başkanlığı ve Bozüyük Belediye Başkanlığı Kütahya ve Bilecik’te yer alan iki adet arsa ve bir adet iş yerini satışa çıkardı. İş yeri ve arsaların muhammen bedelleri ve ihale tarihleri tek tek açıklandı.

Kütahya Yıldırım Beyazıt ve Evliya Çelebi mahallelerinde yer alan arsaların ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Muhammen bedelleri 455 milyon TL ve 340 milyon TL olarak açıklanan arsaların muhammen bedelleri ise 13 milyon 650 bin TL ve 10 milyon 200 bin TL olarak açıklandı.

25 bin metrekare ve 20 bin 382,95 metrekare alana sahip arsaların satış ihaleleri 24 Ekim 2024 tarihinde saat 10.30 ve 10.32’de Kütahya Belediyesi Ana Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak.


BELEDİYELERDEN SATILIK İŞ YERİ VE ARSALAR

Bilecik 100. Yıl Bozüyük Çarşı Meydan’da yer alan iş yerinin muhammen bedeli 13 milyon 500 bin TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 405 bin TL olarak açıklandı.

Net 43, brüt ise 50 metrekare alana sahip olan iş yerinin satış ihalesi 25 Ekim 2024 tarihinde saat 10.30’da Bozüyük Belediyesi 1. Kat Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Kütahya Belediye Başkanlığından:

1. İHALENİN KONUSU:
Satış İhalesi: Mülkiyetleri Belediyemize ait olan aşağıdaki listede vasıfları belirtilen taşınmazların satılması işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereği Kapalı Teklif Usulü ihaleye konulmuştur.
2. İHALENİN YAPILACAĞI TARİH VE SAAT: İhale Tarihi / Günü / Saati: 24 Ekim 2024 / Perşembe / Tabloda belirtilen saatlerde
3. İHALENİN YAPILACAĞI YER: Atatürk Bulvarı T.C. Kütahya Belediyesi Ana Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu Kat:2
4. PAZARLIK SÜRESİ: İhale günü satılmayan ARSALAR; kanuni süre olan -15- gün boyunca ihalede kalacaktır. Muhammen bedelin altına düşmemek kaydıyla 15 gün boyunca Encümenin toplandığı günler (Mücbir sebep harici Salı ve Perşembe) ihale süreci devam edecek olup, 15 gün içinde satılmazsa ihaleden kaldırılacaktır.
5. ÖDEME ŞEKLİ VE ŞARTLARI:
5.1. İhalede belirlenen bedel, tüm satışlar için peşin satış bedelidir. Vadeli ödeme seçeneği yoktur.
5.2. İhale karar tebliğinden itibaren -15- gün içinde ihaleyi kazanan satış bedelini, KDV bedelini (ihalenin gerçekleştiği tarihte yürürlükteki oranlara göre), Damga Vergisi - Karar Pulu bedelini (ihalenin gerçekleştiği tarihte yürürlükteki oranlara göre), Sözleşme Vergisi (ihalenin gerçekleştiği tarihte yürürlükteki oranlara göre) Belediyemize peşin olarak yatıracaktır.
6. VERGİ, HARÇ VS. HK.:
6.1. KDV / bütün vergiler / gecikme zammı / gecikme faizi oranları ihale ilan tarihinde ilgili kanunda geçerli olan oranlar baz alınarak belirlenmiştir. İlgili kanunda değişiklik yapılması durumunda ihalenin gerçekleştiği tarihte yürürlükteki ilgili kanunda geçen oranlar geçerli olacaktır.
6.2. Muhammen Bedeller KDV ve diğer vergiler hariç olarak yazılmıştır.
7. İHALEYE KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER (İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI):
7.1. Gerçek kişiler için:
7.1.1. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi,
7.1.2. Tebligat için yazılı adres gösterilmesi ve elektronik posta adresi, SMS için cep telefonu numarası,
7.1.3. 2886 ve 4734 sayılı kanunlara göre herhangi bir şekilde cezalı olmadığına dair beyanı,
7.1.4. İhale ile ilgili geçici teminatın ödendiğine ilişkin makbuz veya süresiz olmak üzere teminat mektubu aslı,
7.1.5. Kütahya Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden Belediyeye borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra alınmış belgenin aslı, Bir başkası adına iştirak edeceklerin geçerliliği olan noter tasdikli vekâletnameleri,
7.2. Tüzel kişiler için:
7.2.1. Tüzel kişinin Ana Sözleşmesi veya Tüzüğü veya Ticaret Sicil Gazetesi
7.2.2. İhalede temsile yetkilendirilen kişiye ait şirketi temsil etme yetkisi ve yetkilinin noter tasdikli geçerliliği devam eden imza sirküleri aslı,
7.2.3. İhaleye katılanın vekâleten katılması halinde vekâletname aslı ve vekil imza sirküleri aslı,
7.2.4. Ortak girişim olması halinde geçerliliği noter tasdikli ortak girişim beyannamesi,
7.2.5. Tebligat adresini gösterir adres beyanı ve elektronik posta adresi beyanı, SMS için cep telefonu numarası,
7.2.6. 2886 ve 4734 sayılı kanunlara göre herhangi bir şekilde cezalı olmadığına dair beyanı,
7.2.7. İhale ile ilgili geçici teminatın ödendiğine ilişkin makbuz veya süresiz olmak üzere teminat mektubu aslı,
7.2.8. Kütahya Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden Belediyeye borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra alınmış belgenin aslı.
8. Kapalı Teklif Usulü ile yapılacak ihalelere katılacaklar yukarıda istenen belgeleri eksiksiz olarak ihale günü en geç 10.00’ a kadar Yazı İşleri Müdürlüğü Encümen Kalem Şefliğine ulaşmış olmak şartıyla, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37, 38, 39 ve 40’ıncı maddelerde yazılı olan hususlar dâhilinde teslim etmek zorundadır. İhale bu maddeler dâhilinde yapılacaktır. İhaleler için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ rakam ve yazı ile
okunaklı bir şekilde (silinti, kazıntı olmayacak) yazılacaktır. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir. Teklif sahibi İhale Komisyonu huzurunda hazır bulunmadığı takdirde teklif son ve kesin olarak kabul edilecektir.

,“Bu şartnamedeki yazılı hususları olduğu gibi kabul ve taahhüt ederim. Her çeşit tebligat, ihale katılım formunda yazılı olan adresime yapılabilir.
- İhaleye ait her türlü şartname mesai gün ve saatlerinde Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Gayrimenkul İhale Biriminde (Belediye Hizmet Binası Kat:2) görülebileceği gibi, ücretsiz olarak aynı müdürlükten alınabilir.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Bilecik İli Bozüyük Belediye Başkanlığından:

1- İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı: Bozüyük Belediyesi mülkiyetindeki İlçemiz Yeni Mahalle, 283 Ada 28 Parselde bulunan 100. Yıl Bozüyük Çarşı Meydan (Kasımpaşa Mahallesi İsmet İnönü Caddesi No:21 açık
adresinde) içerisindeki 13 nolu Bağımsız Bölümün 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a. maddesine göre (Kapalı Teklif Usulü) satışı işidir.
Söz konusu işin Bağımsız Bölüm No, Alanı, Muhammen Bedeli, Geçici Teminat Tutarı, İhale tarih ve saati aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

2- Şartnamenin nereden ve hangi şartlarla alınacağı:
Çarşı Mahallesi, Ürgenpaşa Caddesi No:1 Bozüyük/BİLECİK adresindeki Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğünden 2.000,00 TL (İki Bin Türk Lirası) ihale şartname ve eklerini bedelinin ödenmesi suretiyle satın alınabilir. Veya aynı adreste bedelsiz olarak görülebilir.
3- İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı:
İhale, Çarşı Mahallesi, Ürgenpaşa Caddesi No:1 Bozüyük/BİLECİK adresindeki Bozüyük Belediyesi 1. Kat Encümen Toplantı Salonunda (ihale komisyonu) huzurunda yapılacaktır. Taşınmazın satış ihalesi yukarıdaki tabloda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine (kapalı teklif usulü) göre yapılacaktır.
4- İsteklilerden aranılan şartların ve belgelerin neler olduğu: 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan ve faaliyette bulunma hakkına sahip tüm tüzel kişiler ile T.C. vatandaşı tüm gerçek kişiler ihaleye katılabilir.
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler ile konsorsiyumlar ihale katılamaz.
4.1. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.1. Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.2. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.2.1. T.C. Kimlik Kartı Sureti (noter onaylı) veya fotokopisi (aslının idarece görülmesi kaydıyla)
4.3. Şartnamenin 2.1. maddesinde belirlenen geçici teminat miktarına uygun 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 26. ve 27. maddelerine göre geçici teminat olarak kabul edilebilecek belgeler veya geçici teminat nakit olarak verilecekse, geçici teminatın Bozüyük Belediye Başkanlığının T. C. Vakıflar Bankası, Bozüyük Şubesindeki TR 44 0001 5001 5800 7295 8075 90 IBANnumaralı hesabına veya Bozüyük Belediyesi Tahsilat Şefliğine yatırıldığını gösteren makbuz. (Teminat olarak “ teminat mektubu” verilmişse, teminat mektubunun süresi ihale tarihinden itibaren en az 30 gün daha fazla süreli olacaktır.)
4.4. Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
4.5. Bozüyük Belediyesine borcu (su, emlak, çevre temizlik vb.) olmadığına dair Bozüyük Belediyesi Tahsilat Şefliğinden ihale tarihinden önce alınmış belge.
4.6. İhale şartname ve eklerinin satın alındığına dair makbuz.
4.7. Tebligat adresini gösterir belge.
4.8. Örneği ihale şartnamesi ve eklerinin içinde yer alan “iç zarf” içinde bulunacak teklif mektubu.
4.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ihale şartname ve eklerinin içinde yer alan standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi.
5- İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını da içeren kapalı zarflarını en geç 25.10.2024 tarih saat: 10:00 ‘a kadar Çarşı Mahallesi, Ürgenpaşa Caddesi No:1 Bozüyük/BİLECİK adresindeki Belediyemiz Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne sıra numaralı alındı belgeleri karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen
teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
6- İhale bedeli peşin ödenecektir.

 

Galatasaray Adası'nın değeri 1.6 milyar TL oldu! Ada satılacak mı? 

SGK uzmanı asgari ücret zammını açıkladı! Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Merkez Bankası açıkladı: 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı yeni zamla tam bu kadar olacak!