İhale

Belediyelerden iki şehirde satılık imarlı arsalar!

Kahramanmaraş ve Bitlis’te yer alan imarlı arsalar satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 25 Eylül ve 26 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş ve Bitlis’te yer alan imarlı arsalar için satış ihalesi düzenleniyor. Onikişubat Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Kahramanmaraş’ta yer alan arsanın muhammen bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak, geçici teminat bedeli de 225 bin TL olarak açıklandı.

2 bin metrekare alana sahip konut dışı kentsel çalışma alanı imarlı arsanın satış ihalesi 26 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Bitlis Belediye Başkanlığı da Bitlis Merkez’de yer alan arsayı satışa çıkardı. Taş Mahallesi’nde yer alan arsa 6 bin 815,57 metrekare alana sahip.

Otel alanı imarlı arsanın muhammen bedeli 25 milyon 897 bin 795 TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli de 776 bin 933,85 TL olarak açıklandı.

Arsanın satış ihalesi 25 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’da Bitlis Belediyesi 2.Kat Toplantı Salonu’nda yapılacak. 

KAHRAMANMARAŞ’TA SATILIK ARSA 

Onikişubat Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan  arsanın muhammen bedeli 7 milyon 500 bin TL olarak açıklandı. 2 bin metrekare alana sahip arsanın satış ihalesi 26 Eylül’de yapılacak.

ONİKİŞUBAT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
1. Mülkiyeti Onikişubat Belediyesine ait İlimiz Kumaşır Mahallesi 143 ada 7 nolu parselde kayıtlı 2000,00 m2 yüzölçümlü tam taşınmaz 01/08/2024 tarihli ve 2024/120 sayılı Belediye Meclis kararına istinaden satılacaktır.
2. İhale 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14:00 'da Cumhuriyet Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bul. No:134/A Onikişubat/Kahramanmaraş adresinde bulunan Belediye Hizmet Binamızın Encümen Toplantı Salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca''Açık Arttırma Usulü İhale Yoluyla''yapılacaktır.
3. İhale ile satılacak olan taşınmazın Muhammen Bedeli 7.500.000,000 TL (Yedi milyon beş yüz bin TL.) Geçici Teminat Bedeli 225.000,00 TL (İki yüz yirmi beş bin TL) olup, geçici teminat bedeli ihale saatinden önce yatırılacaktır.
4. Söz konusu parsel imar planında KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA ALANI E=1,00 Yençok=13,50 olarak tanımlanmaktadır.
5. İhale ile ilgili tüm masraflar (Karar pulu binde 5,68 , tapu harcı ve gazete ilan bedeli )ihale üzerinde kalan alıcıya aittir.
6. İhaleye ilişkin Şartname ve ekleri 500,00 TL( Beş yüz TL)+ (Muhamem bedelin 0,0005’i ) 3.750,00 TL bedel ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden satın alınılabilir veya ücretsiz olarak görülebilir.
7. İhaleye katılmak isteyen Gerçek/Tüzel kişilerin 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 12:00'a kadar İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Emlak İstimlak Servisine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
8. İhaleye katılmak isteyenlerden istenilen belgeler;
*         2024 yılında İl Nüfus Müdürlüğünden alınmış Kanuni İkametgâh Belgesi,(Gerçek Kişi)
*         Türkiye’de ikamet etmeyenlerin, Tebligat için adres beyanı, (Gerçek Kişi)
*         İhaleye katılacak gerçek kişinin Nüfus cüzdan fotokopisi, (Gerçek Kişi)
*         Vekâleten iştirak ediyorsa, Noter Tasdikli vekâletname, Vekilin İmza Sirküsü,(Gerçek Kişi)
*         Ortak Girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi; iş ortaklığı oluşturacak gerçek ve tüzel kişilerin her biri tarafından ilgilisine göre (Geçici Teminat ve Şartnameyi satın aldığına dair makbuz hariç) istenilen belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur. (Gerçek Kişi)
*         Mevzuatı gereği Tüzel Kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yıl içinde alınmış Tüzel Kişiliğin odaya kayıtlı olduğu gösterir belge,(Tüzel Kişi)
*         İhaleye giren kişinin tüzel kişiliği temsile ve ihaleye katılma yetkisine sahip olduğuna ilişkin belge, vekâletname, Nüfus cüzdan fotokopisi ve imza sirküleri, (Tüzel Kişi)
*         Tüzel Kişiliği temsilen ihaleye Katılan yetkilinin Noter Tasdikli İmza Sirküsü,(Tüzel Kişi)
*         İhaleye İştirak eden taraflardan her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname,
*         Satış şartnamesini satın aldığına dair makbuz aslı,
*         Yatırmış olduğu geçici teminat makbuzun aslı veya Süresiz Limit Dahili Banka Teminat Mektubu,
*         Belediyemize her hangi bir borcu olmadığına dair (Onikişubat Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış) belge,
10.İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlgililere ilanen duyurulur.


 


BİTLİS’TE OTEL ALANI İMARLI ARSA

Bitlis Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan otel imarlı arsanı muhammen bedeli 25 milyon 897 bin 795 TL olarak açıklandı. 6 bin 815,57 metrekarelik arsanın satış ihalesi 25 Eylül’de yapılacak. 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Bitlis Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti belediyemize ait ilimiz merkezde bulunan aşağıda mahallesi ada ve parsel
numarası, yüzölçümü, imar verileri, muhammen ve geçici teminat bedeli yazılı bulunan taşınmaz
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi (kapalı teklif) usulüne göre mülkiyet satış
ihalesi yapılacaktır.
1- İDARENİN
a) Adresi : Belediye Başkanlığı Binası / BİTLİS
b) Telefon : 0434 228 6310-11-12 (Dâhili:126)
c) İhale Dokümanının Görülebileceği Adres : Belediye Başkanlığı Binası Destek
Hizmetler Müdürlüğü
d) İnternet Adresi : www.bitlis.bel.tr
2- İHALE TARİHİ : Aşağıya çıkartılmıştır.
3- İHALENİN YAPILACAĞI YER : Bitlis Belediyesi 2.Kat Toplantı Salonu
4- GAYRIMENKUL BİLGİLERİ : Aşağıya çıkartılmıştır


5- İhale suretiyle satışı yapılacak taşınmazın satış şartnamesi ve taşınmaza ait geniş bilgi her gün çalışma saatleri içinde Belediyemiz Destek Hizmetler Müdürlüğü (Satış ve Kiralama Birimi)’nde görülebilir. İhale için teklif verecek olanların yukarıda belirlenen bedel karşılığında şartname almaları şart olup, pey sürme işlemi en yüksek teklif üzerinden yapılacaktır. Kapalı teklif usulüne göre yapılacak ihalede alıcılar tekliflerini kapalı zarfta teslim edecek olup, verdikleri tekliften sonra tüm alıcılar arasında sözlü olarak yeniden pey sürme işlemi yapılacaktır.
6- İsteklilerden istenilen belgeler;
Bu ihaleye katılabilmek için aşağıdaki belgelerin temin edilmesi gerekir;
6.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde T.C. Vatandaşı olduğuna dair belge,
6.2. Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu
Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri.
6.3. Tebligatlar için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,
6.4. İsteklinin % 3 geçici teminatı (Bitlis Belediyesi Geçici Teminat Hesabı Ziraat Bankası (TR55-0001-0000-9313796408-5002) karşıladığına dair belge (Geçici teminatlarının neler olabileceği 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilmiştir). İstekliler 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda teminat olarak kabul edilen değerlerden herhangi birisini geçici teminat olarak verecektir. Banka teminat mektubu dışındaki teminatlar ise Belediyemiz Geçici Teminat Hesabı (Ziraat Bankası TR550001000093-13796408-5002)’na yatırıldığına ilişkin makbuzun ibraz
edilmesi gerekmektedir.
Geçici Teminat Banka Teminat Mektubu olarak verilecekse yine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş olması ve Banka Teminat Mektuplarının süresiz ve limit içi olması şarttır.
6.5. Teklif vermeye yetkili olunduğuna dair imza sirküleri;
a) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
b) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler.
6.6. İsteklilerin ortak girişim olması halinde ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir)
6.7. Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,
6.8. Şartname ve ekleri satın alındığına dair makbuz.
6.9. Gerçek ve tüzel kişilerin belediyemize borçlarının olmadığına dair alınacak güncel tarihli yazı.
6.10. SGK borcunun olmadığına dair güncel yazısı.
6.11. Vergi borcunun olmadığına dair güncel yazısı.
6.12. Son bir yıla ait (son cari dönem) cirosunun en az 200.000.000,00-TL olduğuna dair SMMM veya YMM onaylı belge, (Ortak girişim olarak ihaleye iştirak edilmesi halinde, ortakların her biri ayrı ayrı bu maddeyi sağlamak zorundadır.)
6.13. SGK onaylı en az 1.000 işçi çalıştırdığına dair işçi bildirgesi ile belgelendirilen belge, (Ortak girişim olarak ihaleye iştirak edilmesi halinde, ortakların her biri ayrı ayrı bu maddeyi sağlamak zorundadır.)
7- İhale dosyasının eksiksiz olarak ihale saatine kadar ihale komisyonu (encümen) başkanına teslim etmeleri şart olup, kapalı teklif usulüne göre hazırlanacak dosyaların kanunda belirtildiği üzere kapalı zarfta teslim edilecek ve katılımcılar arasında sözlü teklif alınacaktır. İhale saatinden sonra verilen dosyalar geçersiz sayılır.
8- İhale için verilen teklif geri alınmaz.
9- Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılır.
10- İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar, satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.
11- Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya aittir. İlimiz Merkez Taş Mahallesi 9 ada 5 parsel sayılı taşınmazın satış işlemlerinde Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinin 25. maddesi ile 4706 sayılı Kanunun 5. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde yirmi indirim uygulanması, alıcının taksitli satış talep etmesi halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin ödenmesi kaydıyla iki yıla kadar taksit yapılması, taksit
tutarlarına kanuni faiz uygulanması, taksitli satışlarda tüm taksitler ödendikten sonra tapu ferağ işleminin yapılacağı hükmü uygulanacak olup, KDV oranı %10 olarak uygulanacaktır.
12- İhale Komisyonu (Encümen) gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Encümence uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise İta Amirinin Onay’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta amirinin ihaleyi fesh etmesi halinde iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
13- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.
İlan Olunur.

 

Ormanlardaki kaçak binalar karara gerek olmadan kaldırılacak! Resmi Gazete'de karar yayımlandı! 

7 bin TL ve üzeri alışverişlerde banka ya da kredi kartı zorunluluğu geliyor

Altında ibreler yeşile döndü! Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı'da altın fiyatları son dakika!