İhale

Belediyelerden iki şehirde satılık ve kiralık 6 gayrimenkul! Arsa, spor tesisi, iş yeri…

Giresun ve Osmaniye’de yer alan toplamda altı gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi düzenleniyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihaleler 31 Ekim ve 1 Kasım’da yapılacak.

Giresun ve Osmaniye’de yer alan toplamda altı adet gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi gerçekleştirilecek. Gayrimenkullerin muhammen bedelleri ve ihale tarihleri resmen açıklandı.

Giresun Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Giresun’da yer alan spor tesisi ve iş yerlerinin aylık kira bedeli 30 bin TL, geçici teminat bedeli ise 228 bin TL olarak açıklandı.

10 yıllığına kiraya verilecek olan gayrimenkullerin kiralama ihalesi 31 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te Giresun Belediyesi Encümen toplantı salonunda gerçekleştirilecek.



Toprakkale Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Osmaniye’de yer alan üç adet arsanın muhammen bedelleri 2 milyon 933 ibn 406,66 TL ile 5 milyon 662 bin 880,76 TL arasında, geçici teminat bedelleri ise 88 bin 3 TL ile 169 bin 887 TL arasında değişiyor. 

Yüz ölçümlerinin 1014,20 metrekare ile 2 bin 185,04 metrekare arasında farklılık gösterdiği arsaların satış ihalesi 1 Kasım 2024 tarihinde saat 14.00’te Belediye Binası Toplantı salonunda Encümen huzurunda yapılacak 

T.C.
TOPRAKKALE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
İLAN

1-)  Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda açık adresleri, alanı ve cinsi belirtilen;
-Osmaniye İli, Toprakkale İlçesi, Çamlıkevler Mahallesi 630 ada, 2 parseldeki 1014,20 m² yüzölçümlü konut imarlı arsanın,
-Osmaniye İli, Toprakkale İlçesi, Çamlıkevler Mahallesi 239 ada, 2 parseldeki 1035,32 m² yüzölçümlü konut imarlı arsanın,
-Osmaniye İli, Toprakkale İlçesi, Tepe Mahallesi 406 ada, 8 parseldeki 2185,04 m² yüzölçümlü sanayi imarlı arsaların 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre açık teklif usulü ile satışı yapılacaktır.
2-)  İhale 01.11.2024 Cuma günü saat:14:00’da  yukarıda bilgileri yazılı arsaların Belediye Binası Toplantı salonunda Encümen huzurunda satışı yapılacaktır.(Katılımın 10 kişiden fazla olması durumunda ihale Belediye Düğün salonu üstü konferans salonunda yapılacaktır.)
3-)  Arsanın satış muhammen bedeli ve diğer bilgiler aşağıdaki gibidir.
5-)  Geçici teminat, tahmin edilen bedel üzerinden alınır. Nispeti %3 (yüzde 3) olup ihaleye katılırken Belediyemiz veznesine makbuz karşılığında yatırılması zorunludur. İhaleye katılım için yatırılan geçici teminat sadece teminat makbuzunda belirtilen arsa için geçerlidir.
6-) İhaleye katılmak isteyenlerde aşağıdaki şartlar aranır;
*         2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’ nun 5. Maddesinde belirtilen şartları taşımak.
*         Nüfus cüzdan fotokopisi
*         İhaleye başvuru dilekçesi
*         Vekil olarak iştirak etmesi halinde, noterden düzenlenmiş vekâletname
*         Onaylı ikamet belgesi.
*         Tebligat için Türkiye’de adres göstermek ve uygun ikametgâh, telefon numarası yazılı bir şekilde vermek.
*         Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi.
*         İhaleye ortak olarak iştirak ediliyorsa usulüne uygun düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi
*         Tüzel kişilerde, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir, noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri şarttır.
*         Geçici teminata ait makbuzu.
*         Belediyemize borcu olmadığına dair belgeyi encümene ibraz etmek zorundadır.
İhale saatinden önce encümene ibraz etmeleri zorunludur.
7-)  İhaleye ait şartname bedeli 1000,00 TL olup; mesai saatleri dâhilinde Yazı İşleri Müdürlüğü biriminde görülebilir ve satın alınabilir.
8-)   Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
9-)   Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Uygun bedelin bulunmadığı durumda ihaleyi iptal edebilme hakkı saklıdır.
 2886 sayılı Yasanın 17. ve 18.maddeleri gereği ilanen duyurulur.



GİRESUN BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN

1. Aşağıda belirtilen yerler 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’ nun 35/A maddesine göre kapalı teklif usulü ile 10 (on) yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmıştır.
2. Adres: Gedikkaya Mahallesi, Gmk Bulv. Galericiler Sitesi Üst Bölgesi. Kiralanacak Yerler: 2 adet spor tesisi (halı saha) ve 1 adet iş yeri. Katılım Bedeli: 4.000.000,00 TL, Aylık Kira Bedeli: 30.000,00 TL, Geçici Teminat Bedeli: 228.000,00 TL.
3. Geçici teminat 10 (on) yıllık tahmin edilen kira ve katılım bedeli üzerinden ihale öncesi Belediyemiz veznesine yatırılacaktır. Teminat mektubu ve hazine bonosu kabul edilecektir.
4. İhale Şartnamesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde ücretsiz görülebilir. İsteyenlere 2.000,00 TL karşılığında şartname verilir. İhaleye katılacakların ihale şartnamesi alması ve bedelini yatırması zorunludur.
5. İhale 31.10.2024 Perşembe günü saat 15:00‘ da Hacı Miktat Mah. Alpaslan Cad. No:1 Giresun Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.
6. İhaleye katılmak isteyenlerin; Kanuni ikametgah belgesi, İmza Sirküleri (noter onaylı), vekaleten girenler için vekaletname (noter onaylı), geçici teminat bedeli ve şartname bedeli yatırdığına dair makbuz.
7. İstenilen belgeler ihale günü saat 12.00’a kadar Yazı İşleri Müdürlüğüne verilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.
8. Uygun Bedelin Tespiti: Katılım bedelinin arttırılması şeklinde olacak ve teklifler ona göre değerlendirilecektir. Katılım bedelini en yüksek veren uygun bedel olarak kabul edilecektir.
 

Muğla ve Edirne'de 27 adet arsa ve arazi satılıyor! Belediyelerden imarlı arsa fırsatı! 

İnşaatta yeni dönem resmen başladı! Yapı malzemeleri önceden test edilecek!

Altın mı, gümüş mü? 'Bunu bir kenara yazın' diyen İslam Memiş açıkladı! 2025'in kralı o olacak!