İhale

Belediyelerden Kocaeli ve Konya’da satılık ve kiralık gayrimenkuller! 18 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Kocaeli ve Konya’da yer alan gayrimenkuller için satış ile kiralama ihalesi düzenleniyor. Merakla beklenen ihaleler 16 Ekim ve 17 Ekim’de yapılacak.

Kocaeli ve Konya’da yer alan gayrimenkuller için satış ile kiralama ihalesi gerçekleştiriliyor. Konya Karatay Mezbaha mahallesinde yer alan arsaların muhammen bedelleri 15 milyon 100 bin TL ile 47 milyon 800 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 453 bin TL ile 1 milyon 434 bin TL arasında değişiyor. 

Yüz ölçümleri 1.947,95 metrekare ile 6 bin 167,27 metrekare arasında farklılık gösteren arsaların satış ihalesi 16 Ekim 2024 tarihinde saat 15.10’da encümen toplantı salonunda yapılacak.

Satışa çıkarılan arsalar için yüzde 20 peşinat ödendiğinde kalan tutarlar 18 ay taksitle ödenebiliyor. 

Kocaeli İli Gebze Belediye Başkanlığı da Gebze Organize Caddesi’nde yer alan gayrimenkuller için kiralama ihalesi düzenliyor. 

Toplamda 15 bin 111 metrekare alana sahip gayrimenkullerin kiralama ihalesi 17 Ekim 2024 tarihinde saat 11.10’ada Gebze Belediyesi Ek Hizmet Binasında bulunan Encümen Toplantı Salonunda Belediye  Encümeni tarafından gerçekleştirilecek.

Kiralama süresinin 3 yıl olarak açıklandığı gayrimenkullerin, yıllık muhammen kira bedeli 3 milyon 905 bin TL+KDV, geçici teminat bedeli de 117 bin 150 TL olarak açıklandı.

KONYA’DA 18 AY TAKSİTLE SATILIK 13 ARSA

Konya Karatay Mezbaha mahallesinde yer alan arsaların muhammen bedelleri 15 milyon 100 bin TL ile 47 milyon 800 bin TL arasında farklılık gösteriyor. Yüzde 20 peşinatla 18 ay taksit imkanı sağlanan arsaların satış ihalesi 16 Ekim’de yapılacak.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Konya İli Karatay Belediye Başkanlığından:

1- Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tapu kayıtları ve muhammen bedeli yazılı gayrimenkuller 2886 sayılı Kanun ve şartnamesi dâhilinde kapalı teklif usulü ile satılacaktır.
2- İhale 16.10.2024 Çarşamba günü saat 15:10'da Belediye Encümenince, Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.
3- İhaleye gireceklerin en geç 16.10.2024 Çarşamba günü saat 12:30’a kadar geçici teminat bedelini Belediyemize nakit yatırmaları veya 2886 sayılı kanuna göre teminat yerine geçen belgeler ile 5. maddede belirtilen belgeleri encümen başkanlığına sunulmak üzere Yazı İşleri Müdürlüğüne, (posta ile gönderilerde olabilecek gecikmeler kabul edilmez.) teslim etmeleri gerekmektedir.
4- Gayrimenkulün bedeli;
a) Satılacak gayrimenkullerin bedeli sözleşme tarihinde %20’si peşin geri kalanı peşinat tahsil edildikten 1 ay sonra başlamak üzere 18 ay eşit aralıklı taksit halinde ödenecektir.
b) Satışlar 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun 17-4/p maddesi gereği KDV’den muaftır.
5- Kapalı Teklif Usulü ihaleye katılabilmek için istenen belgeler;
A. Dış zarf
a) Müracaat dilekçesi (ADNKS’nde bulunan adres yazılacak), Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
b) Geçici teminat (2886 sayılı D.İ.K.’nun 26 ıncı maddesinde belirtilen değerler geçerlidir.)
c) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile Ticaret ve/veya Sanayi Odası ihaleye ilişkin ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge ve tüzel kişiliğin imza sirküleri,
d) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına ihaleye katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin Noter tasdikli vekaletnamesi ile Noter tasdikli imza beyannamesi,
e) İhalelere katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerin Karatay Belediyesine borcu olmadığına dair belge,
f) Ortak girişim olması halinde ortakların hisse oranlarını gösterir Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi, (Ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri için belirtilen belgelerin verilmesi gerekir.)
B. İç zarf
a) Teklif mektubu.
6- Şartname hakkında detaylı bilgi Belediyemiz Gelir ve Tahakkuk Şefliğinden alınabilir.
7- Belediye Encümeni; ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.


GEBZE BELEDİYESİ’NDEN 3 YILLIĞINA KİRALIK GAYRİMENKULLER


Kocaeli İli Gebze Belediye Başkanlığı Gebze Organize Caddesi’nde yer alan gayrimenkulleri kiraya veriyor. Yıllık muhammen bedelin 3 milyon 905 bin TL olarak açıklandığı gayrimenkullerin kiralama ihalesi 17 Ekim’de yapılacak. 

 


TAŞINMAZLARIN KİRAYA VERİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Kocaeli İli Gebze Belediye Başkanlığından:

1- Tasarrufu Belediyemize ait olan, Balçık Mahallesi Organize Caddesi 433 Ada, 9 Parsel 4597 m2 ve etrafındaki 2484 m2 (A), 5332 m2 (B) ve 2698 m2 (C) olmak üzere toplamda 15.111 m2 alanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü ile ihale edilerek kiraya verilecektir.
2- İhale 17/10/2024 Perşembe günü saat 11/10' da Hacı Halil Mah. Şehit Numan Dede Cad. No:5, Gebze Belediyesi Ek Hizmet Binasında bulunan Encümen Toplantı Salonunda Belediyemiz Encümenince yapılacaktır.
3- Kiralama süresi 3 yıl olup, yıllık muhammen kira bedeli 3.905.000,00.-TL+KDV dir. 2. ve 3. Yıllar kira artışı Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan TÜFE Endeksinin "oniki aylık ortalamalara göre artış oranı" esas alınarak artırılacaktır. Geçici teminatı 117.150,00.-TL' dir.
4- İHALEYE GİRMEK İÇİN İSTENİLEN BELGELER;
a. Dilekçe,
b. Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi veya Esnaf Sanatkarlar Odası Belgesi,
c. Noter Tasdikli İmza Sirküleri, (Beyanname)
d. Vekil ile temsil edilmesi halinde noter tasdikli vekaletname, (İhaleye girmeye dair özel yetki)
e. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre cezalı olmadığına dair yazılı beyanı,
f. Kanuni Adres beyanı veya ikametgah belgesi
g. Geçici Teminat belgesi veya teminat mektubu (süresi en az 60 gün olacak),
h. SGK borcu yoktur belgesi.
i. Vergi borcu olmadığına dair belge (ihale günü alınmış),
j. Belediyeye borcu olmadığına dair belge,
k. İhale dosyası alındı makbuzu,
1. Nüfus cüzdanı fotokopisi (vekâleten katılımda vekilin nüfus cüzdanı sureti ve imza beyannamesi)
5- İhaleye ait şartname ve ihale dosyası mesai saatleri içinde Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden ücretsiz olarak görülebilir ve 10.000,00.-TL karşılığında temin edilir.
6- İstekliler, şartname ve ekleri doğrultusunda hazırlayacakları yukarıdaki evrakları usulüne uygun bir dilekçe ile en geç 14/10/2024 Pazartesi günü saat 16/00'ya kadar örneğine uygun dilekçe ile birlikte, kapalı zarf içinde elden İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne teslim edeceklerdir. Teklifler ihale dosyası içinde yine kapalı zarf içinde elden teslim edilecektir.
7- Başvuru dosyası idareye verildikten sonra son müracaat tarihinden önce bile olsa, dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
8- Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
İLAN OLUNUR.

 

Emeklilere Ekim'e özel 16 bin 200 TL ek ödeme müjdesi! Şimdi açıklandı: QNB Finansbank emekli promosyon... 

Yapı temel çeşitleri neler? 

İslam Memiş'ten hem altın hem de dolar için 48 saat uyarısı geldi!