Emlak Terimleri

Belizeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Belizeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Belizeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Belizeliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet aranmayan ülke listesi...

Belizeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Belize, Orta Amerika'da yer alan bir ülkedir. Kuzeyinde Meksika, batı ve güneyinde Guatemala, doğusunda ise Karaib Denizi yer almaktadır. 1973’e kadar İngiliz Honduras’ı olarak bilinen ülke 1981 yılında bağımsızlığını ilân etmiştir.


Peki, Belizeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Belizeliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Belizelilr Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet aranmayan ülke listesine göre Belize vatandaşları da Türkiye'den gayrimenkul alabilen ülkeler arasında bulunuyor.


Ayrıca, Belize vatandaşlarının Türkiye'den konut edinimleri hususunda özel bir koşul bulunmuyor.


Belize vatandaşlarının Türkiye'den ev alabilmeleri için aşağıda sıralanan belgeleri temin ederek, tapu müdürlüğündeki işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.


Kimlik belgesi ve pasaport; İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.