04 / 05 / 2024

Bellevue Rezidans'da yangın çıktı

Bellevue Rezidans'da yangın çıktı

Zincirlikuyu'daki 23 katlı Bellevue Rezidansı'nda tadilat sırasında yangın çıktı



Zincirlikuyu'da bulunan Bellevue Rezidansı'nın 21. ve 22 katında dün tadilat sırasında yangın çıktı. 20 itfaiye ekibi ve 100 itfaiye görevlisinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Binanın yangın alarmının çalışmadığı, binada oturanların TV'lerden ve komşu binalarda oturanlardan yangın haberini aldığı belirtildi.
Nispetiye Mahallesi Aydın Sokak'taki Bellevue Rezidans'ın 21. ve 22. katında yaklaşık 8 aydır tadilatı süren 800 metrekarelik dairede işçilerin çalıştığı sırada yangın çıktı. Yangını söndürmek üzere başta Beşiktaş İtfaiyesi olmak üzere İstinye, Seyrantepe, Beyoğlu itfaiyelerinden 20 itfaiye ekibi ve 100 itfaiye görevlisi olay yerine intikal etti. Ekipler bina içinde bulunan yangın sistemi ile yoğun duman altında kalan Aykut Acarer'e ait penthouse daireye müdahale etti.

Alarm sistemi çalışmadı
Bu dairede çalışmakta olan işçiler de tahliye edildi. Aydın Ayaydın, Abdullah Kiğılı, Can Tanrıyar, Avukat Harun Tavşancıl ve Deniz Tavşancıl gibi tanınmış simaların oturduğu binada alarm sisteminin çalmadığı ve dairelerden duyulmadığı iddia edildi.
Binada oturanların yangını TV'lerdeki alt yazılar ve komşu binalarda oturanların ikazı ile öğrendikleri belirtildi. Tahliye sırasında binadan çıkanların yanlarına kedilerini ve köpeklerini de aldığı görüldü. Yangın başladıktan bir süre sonra otomatik söndürme sistemi devreye girdi ve binadaki 14 kat ve üstündeki tüm daireler su içinde kaldı.

4 işçinin ifadesi alınacak
Yangın sonasında konuşan Avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu binaya girerek daireleri inceledi ve itfaiyenin sularının daireleri ıslattığını söyledi. Deniz Tavşancıl, “İçerideki annem, alarmı duymamış. Yakındaki binada oturanlar telefonla haber vermiş. Bu tür binalar yapılırken söndürme sistemi ile ilgili gerekli araştırmalar belediyeler tarafından yapılmalı. Neler yapılabilir bunu incelemeliler” dedi. Yangının başladığı katta izalasyon çalışması yapan 4 işçi ifadelerinin alınması için polis tarafından Etiler Polis Merkezi'ne götürüldü. Yangının, boş dairenin tadilatı sırasında izolasyon malzemelerinden kaynaklandığı bildirildi.
Mustafa Özdabak / Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

23 katlı rezidanstaki yangın korkuttu 
İstanbul Levent'te 23 katlı 'Bellevue Rezidans'ta çıkan yangın paniğe yol açtı.
Nispetiye Mahallesi Aydın Sokak'taki rezidansın doğu blokundaki 21. ve 22. katlarda tadilat çalışmaları sırasında çıkan yangına, Mecidiyeköy, İstinye, Seyrantepe, Kağıthane, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'tan 20 itfaiye ekibi ve 100 itfaiye görevlisi müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları saatlerce devam etti. Uzun zamandır tadilatta olan dubleks bir dairede çıktığı öğrenilen yangın sırasında 'otomatik söndürme sistemi'nin devreye girmesi nedeniyle çok sayıda daireyi su bastı. Rezidansta ünlü işadamları ve sanatçıların kaldığı kaydedildi. Yangın nedeniyle boşaltılan rezidanstan bazı kişilerin evcil hayvanlarıyla birlikte çıktıkları görüldü. Öte yandan, rezidansta tadilat çalışması yapan 4 işçi, ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.
Zaman

Yangını TV'deki altyazıdan gördüler
Zincirlikuyu'da bulunan Bellevue Rezidansı'nın 21. ve 22 katında tadilat sırasında yangın itfaiyeyi alarma geçirdi. Rezidans'ın en üst katında yaklaşık 8 aydır tadilatı süren 800 metrekarelik dairede işçilerin çalıştığı sırada çıkan yangını söndürmek üzere başta Beşiktaş İtfaiyesi olmak üzere İstinye, Seyrantepe, Beyoğlu, itfaiyeleri gönderildi. Ekipler bina içinde bulunan yangın sistemi ile yoğun duman altında Aykut Acarer'e ait penthouse daireye müdahale etti. Bu dairede çalışmakta olan işçiler de tahliye edildi. Aydın Ayaydın, Abdullah Kiğılı, Can Tanrıyar, avukat Harun ve Deniz Tavşancıl gibi tanınmış simaların oturduğu binada alarm sisteminin çalmadığı ve dairelerden duyulmadığı iddia edildi. Binada oturanların yangını TV'lerdeki altyazılar ve komşu binalarda oturanların ikazı ile öğrendikleri belirtildi. Tahliye sırasında  binadan çıkanların kedi ve köpeklerini de aldığı görüldü. Yangın başladıktan bir süre sonra otomatik söndürme sistemi devreye girdi ve binadaki 14 kat ve üstündeki tüm daireler su içinde kaldı.
Yangın sonasında konuşan avukat Deniz Tavşancıl binaya girerek daireleri inceledi ve itfaiyenin sularının daireleri ıslattığını söyledi. Deniz Tavşancıl, “İçerideki annem, alarmı duymamış. Yakındaki binada oturanlar telefonla haber vermiş. Bu tür binalar yapılırken söndürme sistemi ile ilgili  gerekli araştırmalar belediyeler tarafından yapılmalı. Neler yapılabilir bunu incelemeliler” dedi.
Bu arada yangının başladığı katta izolasyon çalışması yapan dört işçi ifadelerinin alınması için polis tarafından Etiler Polis Merkezi'ne götürüldü.
Radikal

Rezidans'ta yangın korkuttu    
  
İSTANBUL Zincirlikuyu'daki Bellevue Residence'ın 21 ve 22'nci katında tadilat sırasında çıkan yangın korkutu.

Beşiktaş, İstinye, Seyrantepe, Beyoğlu, Seyrantepe, Beyoğlu itfaiyeleri, yoğun duman altındaki dairede çalışan işçileri tahliye edip yangına müdahale etti. Aydın Ayaydın, Abdullah Kiğılı, Can Tanrıyar, Avukat Harun ve Deniz Tavşancıl gibi tanınmış simaların oturduğu binada alarm sisteminin çalmadığı ve dairelerden duyulmadığı iddia edildi. Yangın başladıktan bir süre sonra otomatik söndürme sistemi devreye girdi ve 14 kat ve üstündeki tüm daireler su içinde kaldım.
Mustafa ÖZDABAK / Hürriyet

Rezidansda korkutan yangın 
Ünlülerin yaşadığı lüks rezidansın 24'üncü katında tadilat sırasında çıkan yangın korkuttu... Otomatik söndürme sistemi devreye girince çok sayıda daireyi su bastı... Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı...

İSTANBUL Beşiktaş'ta ünlülerin oturduğu Bellevue Rezidans'ın 23 ve 24'üncü dubleks katlarında dün saat 16:00'da yangın çıktı. Dubleks dairede 8 aydır izolasyon tadilatı yapan işçilerin neden olduğu yangında milyonluk penthouse daire (özel bir girişe veya asansöre sahip, bütün katı işgal eden lüks çatı daire) kullanılamaz hale geldi. ‘Otomatik söndürme sistemi'nin devreye girmesiyle de çok sayıda daireyi su bastı.

Mahsur kalan iki işçi kurtarıldı

Yoğun duman altında kalan Metal Sanayi'nin sahibi Aykut Acarer'e ait penthouse daireye itfaiye müdahale etti. Yangında korkudan iki blok arasına kaçan iki işçi de mahsur kaldı. İşçiler, itfaiyenin gemici merdiveniyle kurtarıldı. Dairede çalışan işçiler de tahliye edildi.

Alarm duyulmadı iddiası

Nuri Ensari, Aydın Ayaydın, Abdullah Kiğılı, Can Tanrıyar, avukat Harun Tavşancıl ve kızı Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu gibi tanınmış simaların oturduğu binada alarm sisteminin çalmadığı ve dairelerden duyulmadığı iddia edildi. Binada oturanların yangını TV'lerdeki alt yazılar ve komşu binalarda oturanların ikazı ile öğrendikleri belirtildi. 
Arif Taşkın/Vatan


Geri Dön