Genel

Bendevi Palandöken:AVM'ler 60 meslek grubunu olumsuz etkiliyor!

Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da bir açılışında yaptığı konuşmanın küçük esnafı derinden üzdüğünü belirtti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük mağazalar ve AVM'lerin sadece bakkalları değil ayakkabıcıdan berbere, taksiciden konfeksiyoncuya varıncaya kadar yaklaşık 60 meslek grubunu olumsuz etkilediğini belirterek, "Başbakan Erdoğan'a küçük esnaf konusunda bilinmeyenleri detaylı olarak aktarmak için acil randevu talebinde bulundum" dedi.


Anayasa'nın 173'üncü maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkarın korunması ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, "Ancak, Anayasa'nın amir hükmü unutulduğu gibi esnaf korunmak yerine tamamen yok edilmek isteniyor. Bu konuda Başbakanımıza yanlış bilgi verildiği inancındayız. Başbakan Erdoğan'a küçük esnaf konusunda bilinmeyenleri detaylı olarak aktarmak için acil randevu talebinde bulundum" dedi.

Büyük mağazalar ve AVM'lerin sadece bakkalları değil, ayakkabıcıdan berbere, taksiciden konfeksiyoncuya ve terziye varıncaya kadar yaklaşık 60 meslek grubunu olumsuz etkilediğini belirten Palandöken, açıklamasında şunları kaydetti:

"Büyük mağazalar ve AVM'ler ülke genelinde 2 milyon esnafı ilgilendiriyor. Biz büyük mağazalara ve AVM'lere prensipte karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz büyük mağazaların ve AVM'lerin kuralsız çoğalmasıdır. Avrupa'da nasıl ise ülkemizde de öyle olsun diyoruz. Büyük mağazaların ve AVM'lerin bu kadar kuralsız bir şekilde çoğalması ve yayılması esnaf ve sanatkarımızı bitirme noktasına getirmiştir. Her yıl 700 bin gencine iş bulamayan devletimiz, 2 milyon esnafın iş yerini kapatması halinde acaba nerede ve hangi işte bu insanları barındıracaktır."
Dünya Gazetesi