01 / 05 / 2024

Benesta Genel Müdürü Diker: 'Yeni üretilen konut projelerinde fiyatın düşmesi imkansız! 

Benesta Genel Müdürü Diker: 'Yeni üretilen konut projelerinde fiyatın düşmesi imkansız! 

ESTA Group'un, Türkiye’de gayrimenkul geliştiren Benesta markası da Türkiye’den dünyaya açılmaya hazırlanıyor.



Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde 81. sırada yer alan ESTA Group, 9 farklı ülkede 80’i aşkın projesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Grubun Türkiye’de gayrimenkul geliştiren Benesta markası da Türkiye’den dünyaya açılmayı planlıyor.

Benesta Genel Müdürü Roksana Diker, “Dünya çapındaki mühendislik bilgimizi ve vizyonumuzu Benesta markası altında Türkiye’ye taşıdık" dedi. Benesta'nın, bir gayrimenkul şirketi olarak Türkiye’de doğduğunu anımsatan  Diker, "Hedefimiz Benesta’yı uluslararası arenaya taşımak” dedi.

YENİ KONUT PROJELERİ İÇİN İLK DURAK ROMANYA

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Benesta, şimdiye kadar Türkiye’de Benesta BenLeo Acıbadem ve Benesta Centro Beyoğlu'nun ardından Benesta Podio Bahçelievler projesini geliştirdi. 

2024 yılında Marmaris ve Basın Ekspressprojelerini hayata geçireceklerini ifade eden Diker, “Ankara, İzmir, Bodrum’da planlamalarımız var. Merkezi lokasyonlarda kentsel dönüşümle de ilgileniyoruz. Şu anda hem Türkiye’de hem de farklı ülkelerde araştırmaları sürdürüyoruz. Benesta markasıyla ilk etapta Almanya, Romanya, Dubai’de proje geliştirebiliriz. İlk durak Romanya olabilir.” şeklinde konuştu.

Benesta Genel Müdürü Diker: Yeni üretilen konut projelerinde fiyatın düşmesi imkansız! 

FABRİKA ARAZİSİNDE 400 MİLYON DOLARLIK PROJE

Benesta, İstanbul Bahçelievler’de eski ateştuğla fabrikasının yerinde 400 milyon dolar ciro beklentisi olan Benesta Podio’yu hayata geçiriyor. Projenin dünya kentlerinden ilham aldığını ifade eden Diker, “Bloklara Londra, Paris, Milano, Tokyo adını verdik. Bloklarımızın arasında 100’er metre mesafe bulunuyor. Buraya İstanbul’un en ferah projesi diyoruz” dedi.

Projede 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri yer alırken, metrekare fiyatı 95 bin TL seviyesinde. Benesta projelerinde yüzde 65’e kadar kredi kullandırabildiklerini ifade eden Diker, özel banka anlaşmalarıyla 1.99 faiz oranı da sunabildiklerini kaydetti.

Projede kent sakinlerinin kullanacağı kültür sanat alanları, işyerleri ve yürüyüş yolları sunulurken, bir de meydan hazırlandı.

Benesta Genel Müdürü Diker: Yeni üretilen konut projelerinde fiyatın düşmesi imkansız! 

TEKSTİLCİLERE MODA MERKEZİ

Projenin Bağcılar-Kabataş Tramvay hattının 2 durağının orta noktasında bulunduğunu kaydeden Diker, projedeki ticari alanlarda bölgedeki tekstil yoğunluğunu dikkate aldıklarını ve bu noktada projedeki bazı ticari alanların modaya hitap edeceğini söyledi.

YENİ KONUT PROJELERİNDE FİYAT DÜŞMEZ

Son dönemde sektörün en önemli konularından birinin finansman olduğunu anlatan Diker, Konut kredi faizlerindeki yüksek seyirin, kredi kullanımını etkilediğini söyledi.

Ev almak isteyen kesimin ise bundan kaynaklı olarak alımlarını erteleme yoluna gittiğini ifade eden Diker, "Şu an 2. el piyasasında bir miktar fiyat gerilemesi yaşanınca tüm konut piyasasında da böyle olacak gibi bir algı oluştu. Şunu net olarak görmek lazım; yeni üretilen projelerde fiyatın düşmesi imkansız. Maliyetler sürekli artıyor. Eskiden maliyetler Türk Lirası bazında artarken, şu anda küresel emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklı dolar bazında yükseliyor.” diye değerlendirdi. 

İnşaat malzemelerinde fahiş fiyata dev ceza! Bakanlık harekete geçti!

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’benesta


 


Geri Dön