28 / 04 / 2024

Benoy, Ferrari World Abu Dabi'yi açmaya hazırlanıyor

Benoy, Ferrari World Abu Dabi'yi açmaya hazırlanıyor

Ferrari'nin dünyaca ünlü mimarlık firması Benoy, özel temalı parkı Abu Dabi'de açmaya hazırlanıyor



İTALYAN lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin dünyaca ünlü mimarlık firması Benoy, Ferrari'nin model yelpazesinden ilham alınarak tasarlanan 100 bin metrekare alan üzerine kurulu özel temalı parkı Abu Dabi'de açmaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk Ferrari temalı parkı unvanını da alacak olan Ferrari World Abu Dabi'nin, saatte 200 km hıza erişen lunapark treni, lüks restoranları, interaktif alanları ve yarış okulu gibi unsurlarıyla da global bir çekim merkezi olmayı hedeflediği bildirildi. Ferrari GT'nin gövdesinin klasik çift kıvrımlı profilinden ilham alınarak yükselecek olan Ferrari World Abu Dabi, dünyanın en büyük Ferrari logosunu üstünde taşıyacak.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ferrari park yaparsa...

İtalyan Ferrari'nin dünyaca ünlü mimarlık firması Benoy tarafından tasarlanan özel temalı parkı, bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de açılacak.
Dünyanın ilk Ferrari temalı parkı unvanını da alacak ve türünün en büyüğü olarak dikkat çekecek olan Ferrari World Abu Dabi, 200 km/s hıza erişen lunapark treni, lüks restoranları, interaktif alanları ve yarış okulu gibi özellikleriyle global çekim merkezi olmayı hedefliyor.

En büyük logo
Ferrari GT'nin gövdesinin klasik çift kıvrımlı profilinden ilham alınarak inşa edilecek Ferrari World Abu Dabi, aynı zamanda 200 bin metrakarelik tavanıyla da dikkatleri üstüne çekecek. Dünyanın en büyük Ferrari logosunu üstünde taşıyacak olan tavanının altında kurulacak Ferrari World Abu Dabi, 100 bin metrekarelik halka açık kapalı alana sahip.

200 km hız yapılacak
Dünyanın en büyük iç mekân parkı unvanına da şimdiden sahip olmaya hazırlanan Ferrari World Abu Dabi'de herkesin faydalanabileceği ve hızı 200 km/s'ye ulaşan dünyanın en hızlı lunapark treni gibi eğlence hizmetleri de sunulacak.
Parkın içindeki bu özel tren, aynı zamanda yolcularını 62 metre yüksekliğe çıkarıp indirerek G-kuvveti deneyimi yaşatacak.
Ayrıca Ferrari yarış ekiplerinin kullandığı son teknoloji yarış simülatörleri, uzmanlar eşliğinde Ferrari Sürüş ve Yarış Okulu, iki lüks İtalyan restoranı gibi farklı eğlence unsurları da bu parkta olacak.
Ferrari World Abu Dabi'de özel ürün mağazaları ve interaktif köşelerin de yer alması planlanıyor. Ferrari World Abu Dabi'nin sahibi ve işletmecisi, Abu Dabi'nin önde gelen emlak geliştirme, işletme ve yatırım şirketi Aldar Properties PJSC.
Radikal


Geri Dön