Ekonomi

Benzin, motorin ve LPG'de yeni dönem! Yeni fiyatlar belli oldu! Araç sahipleri dikkat!

EPGİS benzin, LPG ve motorin fiyatları hakkında oldukça önemli bir açıklama yapıldı, açıklamada motorin ve benzine indirim geldiği LPG otogaza ise zam geldiği duyurdu.Konuyla alakalı olarak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada motorin ve benzine indirim geldiği LPG otogaza ise zam geldiğini duyurdu

Benzin, LPG ve motorin fiyatları hakkında oldukça önemli bir açıklama yapıldı. Konuyla alakalı olarak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada motorin ve benzine indirim geldiği LPG otogaza ise zam geldiğini duyurdu. Söz konusu açıklama sosyal paylaşım platformlarından biri olan Twitter üzerinden yapıldı; motorine 96 kuruş, benzine 23 kuruş indirim gelirken, otogaza ise 33 kuruş zam yapıldı. Yapılan açıklamaya göre zam ve indirimler bugün itibariyle geçerli olurken yeni fiyatlar da belirlendi.

YAPILAN AÇIKLAMA

EPGİS'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ne kadar zam geldiği ve ne kadar indirim yapıldığı paylaşıldı. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 96, Benzinde 23 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Oto gazda 33 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”

YENİ FİYATLAR

Kamupersonelinet'ten Batuhan Temel'in haberine göre,

İndirimin ardından İstanbul’da yaklaşık 17.01 Türk Lirasından satılan motorinin litre fiyatı 16.05 Türk Lirası olacak. Ankara’da ise yaklaşık olarak 17.10 Türk Lirası olan motorinin litre fiyatı 16.14 Türk Lirası olurken, Motorinin litresi, İzmir’de 17.10 Türk Lirasından 16.14 Türk Lirasına inecek.

İndirimin sonrası İstanbul’da yaklaşık 16.79 Türk Lirasından satılan benzinin litre fiyatı 16.56 Türk Lirası olacak. Ankara’da ise yaklaşık olarak 16,88 Türk Lirası olan bir litre benzin 16.65 Türk Lirası olurken, İzmir’de 16.90 Türk Lirasından 16.14 Türk Lirasına inecek.

Zammın ardından LPG’nin litresi İstanbul’da yaklaşık olarak 9.74 Türk Lirasından 10.07 Türk Lirasına yükselirken, Ankara’da ise 9.84 Türk Lirasından 10.17 Türk Lirasına, İzmir’de 9,68 Türk Lirasından 10.01 Türk Lirasına arttı.

Araç sahipleri dikkat! İndirim ve zam bir arada!

Akaryakıta zam! Benzin ve motorinin 28 Şubat güncel akaryakıt fiyatları kaç TL oldu?

Motorin ve benzin fiyatlarında son durum ne? Son dakika!