Ekonomi

Benzin ve mazota zam resmen açıklandı!

Benzin ve motorine bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde yeni zam geldi. Peki benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte benzin ve motorin zammının ayrıntıları... Sputnik News'te yer alan habere göre; Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yeni fiyatlara ilişkin bilgi verildi

Benzin ve motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yeni zam geldi. Sputnik News'te yer alan habere göre; Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yeni fiyatlara ilişkin bilgi verildi. 

Peki benzin ve motorine ne kadar zam geldi? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte benzin ve motorin zammının ayrıntıları...

Benzin ve mazot fiyatlarına zam yapılacağı iddiası bugün gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Yeni yılın ilk gününde benzin, motorin ve LPG'ye yine zam yapılmıştı. Döviz kurlarındaki hareketlilikle beraber motorine ve benzine bir zam daha geleceği bugün de kulislerde konuşuluyordu. Beklenen açıklama EPGİS tarafından yapıldı. 

Son gelen zamlara göre; Ankara'da ortalama 13.01 TL'den satışı yapılan benzinin litre fiyatı 13.64 TL'ye yükselecek. Benzinin litresi İstanbul'da 12.94 TL'den 13.57 TL'ye, İzmir'de 13.02 TL'den 13.65 TL'ye yükselecek. 

 

Ayrıca, Ankara ve İzmir'de ortalama 12.84 TL'den satışı yapılan motorinin litre fiyatı 13.78 TL'ye yükselecek. Motorinin litresi İstanbul'da 12.77 TL'den 13.71 TL'ye ulaşacak. 

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak rafinerilerce hesaplanıyor. Bu hesaplamanın sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketlere ve şehirlere göre küçük oranlarda değişebiliyor. 

 

 

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren zamlar Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklama ile kesinlik kazandı. EPGİS, zamlarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

 

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

08/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Benzinde 63
Motorinde 94 KRŞ/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.

— EPGİS (@trepgis) January 7, 2022

 

Benzin ve mazota bu gece zam geliyor iddiası!