Ekonomi

Benzin ve mazota zammı kim yaptı? Kim geri çekti?

Son günlerce milyonlarca araç sahibi tarafından merak edilen ve araştırılan akaryakıt zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Dün yapılacağı açıklanan zammın iptal edilince, EPGİS ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz arasında tartışma yaşandı. Peki akaryakıta zammı kim yaptı? Kim geri çekti?EPGİS tarafından “Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz” denildi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın zam açıklamalarıyla ilgili Twitter aracılığıyla cevap geldi. EPGİS tarafından “Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz” denildi. 

EPGİS, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından gerçekleştirilen benzin zammı değerlendirmelerine Twitter aracılığıyla cevap verdi. 

Peki EPGİS tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada hangi ifadelere yer verildi? Benzin ve mazota zammı kim yaptı? Kim geri çekti? İşte ayrıntılar...

EPGİS'ten gelen cevapta, "EPDK Başkanının CNN Türk'te Ahmet Hakan’ın programında sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz” denilen açıklamada, “Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Mustafa Yılmaz, EPGİS'in uluslararası piyasalardaki gelişmeleri beklemeyerek vatandaşlara yanlış bilgi verdiğine ve akatyakıt istasyonları yönlendirdiğine dikkat çekerek bu iddiaları ileri sürerek suç duyurusu yapacaklarını dile getirdi. 

EPGİS tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama: 

 

EPDK Başkanının CNN Türk'te @ahmethc programında sendikamız ve bugün iptal edilen zamma ilişkin beyanlarına cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz. Tek tek tüm haksız, mesnetsiz söylemlerine yanıt vermek ve doğrunun ne olduğunu açıklamak istiyoruz.

— EPGİS (@trepgis) March 9, 2022

 

Sputnik News'te yer alan habere göre; Yılmaz, konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi! Benzin ve motorin zammı iptal edildi!

Şoke eden iddia: Mazot ve benzin 30 TL mi olacak?

Emekliler için ek ödemeler başladı! ATM’den çekebilirsiniz...

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi müjdesi! Benzin ve mazota 5 TL indirim!

Altın yatırımcıları dikkat! Altın çöküşe geçti!

Dolar gaza bastı! 15 liraya...

Gümüş bozdurmak isteyene şok haber! Gümüşün fiyatı...

Bitcoin'de Biden hareketliliği başladı! İşte son durum!