Ekonomi

Benzin ve motorin fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimden açıklama

Benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatlarında doğrudan belirleyici olan brent petrol yön arayan dalgalı seyrini sürdürüyor.sabah

Brent petrol tarafında yaşanan inişli çıkışlı hareketlenmeler sonrası akaryakıt fiyatları yeniden şekilleniyor. Son günlerde akaryakıt fiyatları petrole paralel zirve seviyesine göre yaklaşık % 25 geriledi. Peki akaryakıt fiyatları için belirleyici olan petrol fiyatları için düşüş olacak mı? Akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte uzman yorumuyla beraber fiyatlamalarda öne çıkan önemli gelişmeler

Hafta başında 100 dolar ve dolaylarında hareket eden brent petrol, Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerin taleple ilgili endişeleri çoğalmasıyla ve dünyanın en büyük petrol şirketinin arzı artırabileceği beklentileriyle birlikte % 5'i aşan değer kaybıyla şert bir düşüş yaşadı.

Brent petrolde yaşanan düşüşte Çin'deki kritik ekonomik verilerin dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında taleple ilgili endişeleri artırması önemli rol oynadı. Çin'de temmuz ayı verileri, ekonomik toparlanmada yavaşlamaya gösterge sayıldı.

PETROL 6 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE ÇEKİLDİ

brent petrol 98 dolar bandına kadar tırmandı ancak burada kalıcı olamadı.

KÜRESEL 'RESESYON' ENDİŞELERİ VE RUSYA'DAN GELEN ARZ HABERİ İLE 6 AYIN DİP SEVİYESİ YENİLENDİ4

Brent petrol tarafında yaşanan büyük düşüş sonrası benzin ve motorin fiyatları için indirim beklentisi oluştu. Uzmanlar özellikle Rusya-Ukrayna tarafında gelecek olumlu bir haber akışının olması durumunda benzin ve mazot fiyatı başta olmak üzere akaryakıt ürünleri için yeni indirim gelebileceğini ifade etti.

Editörün Notu: Bu haber 18 Ağustos 2022, saat 18.00'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 96 kuruş, euro 18 lira 27 kuruş, altının gramı ise bin 22 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir