Ekonomi

Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? Kaç TL oldu? 12 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Akaryakıt fiyatları inişli çıkışlı bir seyir gösterirken bugün de fiyat listesi değişti. Peki 12 Şubat benzin fiyatı ne kadar? Motorin fiyatı ne kadar?Hafta sonu ise benzin ve motorin fiyatlarında küçük oynamalar meydana geldi

Benzin ve motorinde fiyat çizelgesi gün gün değişiklik gösteriyor. Hafta sonu ise benzin ve motorin fiyatlarında küçük oynamalar meydana geldi. Peki benzin fiyatı kaç TL? Motorin fiyatı kaç lira oldu?

Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler araç sahibi vatandaşlar ve iş yeri sahipleri tarafından günü gününe takip ediliyor. Benzin ve motorin fiyatlarında bir süredir devam eden dalgalı seyir hafta sonu da istikametini sürdürdü. 

Benzin fiyatlarında sıcağı sıcağına tüm yeni haberler araç sahipleri tarafından titizlikle takip ediliyor. Buna göre aracı olanlara yeni haber geldi, çünkü benzin ve motorin fiyatları yine değişti.  Peki 12 Şubat benzin fiyatı ne kadar, motorin kaç TL oldu

Akaryakıt fiyatları iğneden ipliğe her şeyin fiyatını etkilediği için güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Benzin, LPG ve motorin fiyatlarında tarife değişikliği olup olmadığı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor.  Peki benzin, LPG ve motorin fiyatlarında son durum ne? Zam geldi mi?

AKARYAKIT SIKINTISI YOK

Hafta başında Türkiye’yi sarsan  7,7 ve 7,6 büyüklükte gerçekleşen depremler  10 şehirde ağır hasara neden oldu.  24 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, enkazdan kurtarma çalışmaları da halen devam ediyor.   Bölgede en fazla ihtiyaç duyulan kalemlerden benzin fiyatlarının da değişiklik gösterip göstermediği araştırılıyor. Bu konuda Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları işveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamada,  deprem bölgesinde akaryakıt sıkıntısı olmadığı kaydedildi.

EPGİS açıklamasında, “Ülkemizde 10 il ve bu illerin ilçelerinde olan deprem nedeniyle, bazı istasyonlarda yoğun talep nedeniyle yakıt bitmiş bazı istasyonlarda yeraltı depoları ve bağlantı noktaları çökmüş durumdadır. Yakıtı tükenen istasyonlara süratle ikmal yapılmaktadır. Hasarlı istasyonlar da ise süratle tamir çalışmaları sürdürülmektedir. Bölgede bu sorunlar en kısa sürede çözülecektir. Ülkemizde şu an için akaryakıt sorunu yoktur. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İNDİRİM YAPILMIŞTI

Son olarak Çarşamba günü akaryakıt fiyatlarına indirim yapılmış ve benzin fiyatı 1,37 lira, motorin fiyatı 1,15 lira kadar indirilmişti.

Bu indirimli fiyatlar deprem bölgesinde çarşambadan bu yana uygulanmaya başlarken,  aynı indirim diğer şehirlerde de uygulanmaya başlandı. Benzin ve motorin satış fiyatı hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının dahil edilerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplamasında Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru izlenerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor.

BENZİN VE MOTORİN 12 ŞUBAT 2023 GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

İSTANBUL FİYAT LİSTESİ

Anadolu Yakası benzin ücret 19,70 TL

Anadolu Yakası motorin ücret: 19,93 TL

Avrupa Yakası benzin ücret: 19,75 TL

Avrupa Yakası motorin ücret: 20,01 TL

ANKARA FİYAT LİSTESİ

Benzin fiyatı: 20,00 lira

Motorin fiyatı: 20,28 lira

İZMİR FİYAT LİSTESİ

Benzin fiyatı: 19,92 lira

Motorin fiyatı: 20,34 lira

Çoğu kimse bilmiyor! Bunları yaparak EYT’den emekli olabilirsiniz!

Bu haberi duyan sevinçten bayram edecek! Asgari ücret 10 bin TL üzerine çıkabilir!  

Böyle yardım görülmedi! Bakanlık, tam 200 bin TL ev onarım desteği veriyor! Geri ödeme yok!