Ekonomi

Benzin ve motorin fiyatlarında piyasaları buz kestiren tahmin! Yükseleceği rakamı söyleyip hayrete düşürdüler

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'dan benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili dünyayı buz kestiren bir tahmin geldi. Banka, Avrupa Birliği`nin Rusya`dan petrol ithalatını hızla azaltması durumunda petrol varil fiyatının 185 doları görebileceğini açıkladı.Önemli bankalar ve kuruluşlar da petrol fiyatlarıyla ilgili tahminlerini yayınlamaya devam ediyor

Şu sıralar dünya genelinde fiyatı en çok merak edilen ürünlerin başında petrol fiyatları geliyor. Önemli bankalar ve kuruluşlar da petrol fiyatlarıyla ilgili tahminlerini yayınlamaya devam ediyor. Son olarak JP Morgan, piyasaları buz kestiren bir tahminde bulundu.

185 DOLARA ÇIKABİLİR

JPMorgan'da Natasha Kaneva liderliğindeki analistler Rusya'dan günlük yaklaşık 4 milyon varil petrole hızlı ve tam kapsamlı ithalat yasağının Brent petrolün varil fiyatını yüzde 65 civarında artırarak 185 dolar seviyesine taşıyabileceği tahminini yaptı.

GÜNLÜK 1.5 MİLYON VARİL AZALMA

Ancak analistler Rusya'dan kömür ithalatına benzer biçimde ithalat yasağının birkaç aya yayılması durumunda çok önemli fiyat hareketleri olmayabileceğini belirtti. Kurum, Rusya'nın ihracatının önceki tahmininden yüzde 25 daha düşük olacağını ve bu ay günlük 1.5 milyon varil azalacağını düşünüyor.

Son dakika petrolün varil fiyatı düşüyor! Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? İşte petrolün varil fiyatı 20 Nisan 2022

Memur ve emekli maaşında hesap yenilendi! Kim kaç lira alacak? İşte mesleklere göre yeni maaşlar...

İslam Memiş'in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü! Dolar/TL temmuzda 18 lira olacak...