Kent Haberleri

Benzin ve motorin zamları için müthiş iddia! Bu gece yarısı ne olacak?

Küresel petrol fiyatlarındaki gerileme, nedeniyle akaryakıt fiyatlarında önemli değişimler yaşanmakta. Geçtiğimiz gün benzine yapılan 62 kuruş ve motorine yapılan zamların iptal edilmesinin ardından yeni zamlar için yeni bir iddia daha geldi. Geçtiğimiz gün benzine 62 kuruş, motorine ise 1,02 TL zam, yaşanan deprem felaketi nedeniyle zam iptal edilmişti

Brent petrol piyasasında yaşanan hareketlilikler pek çok ülkede akaryakıt fiyatlarının değişmesine neden olmakta. Geçtiğimiz gün benzine 62 kuruş, motorine ise 1,02 TL zam, yaşanan deprem felaketi nedeniyle zam iptal edilmişti. Fiyatlarla ilgili sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre, bu gece yarısı benzine 1,09, motorine 1,21 TL zam beklenirken, söz konusu fiyat artışlarının ülkenin şu an içinde bulunduğu koşullar nedeniyle uygulanmayacağı öngörülmekte.

 

Geçtiğimiz hafta talep endişeleri nedeni ile 86 dolara kadar yükselen küresel petrol fiyatları ABD’de açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi gerileme eğilimi gösterirken. fiyatlanmalardaki hareketlilik yurt içi piyasalara da zam olarak yansımıştı. Ancak bu zamlar deprem felaketleri nedeni ile iptal edilmişti. Diğer taraftan, bu gece yarısından sonra pompaya yansıması beklenen fiyatların da yeniden iptal edilmesi tahmin ediliyor.

BENZİN VE MOTORİN ZAMLARI İPTAL EDİLECEK İDDİASI?

Akaryakıtta yapılan son indirimlerin ardından benzin ve motorin 20 TL’nin altına geriledi. Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen büyük depremlerden sonra benzine 62 kuruş, motorine ise 1,02 TL fiyat artışı iptal edildi. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan Gazeteci Cahit Saraçoğlu, bu gece yarısı benzinde 1,09, motorinde ise 1,21 TL zam beklendiğini ancak bu artışların, ülkenin koşullarından dolayı uygulanmayacağını iddia etti.

 

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Diğer taraftan küresel piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 85,57 dolardan işlem görmekte. Geçtiğimiz cuma günü 86,90 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 86,39 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün saat 09.18 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,95 azalarak 85,57 dolar olurken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 78,88 dolardan alıcı buldu.

PİYASALARIN GÖZÜ ABD ENFLASYON VERİLERİNDE

Küresel petrol fiyatları, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde düşüş eğilimi gösteriyor. Tüm gözler bu hafta, başta ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) olmak üzere yoğun makroekonomik veri takvimi ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarına çevrildi. ABD’de enflasyon baskısının artabileceğine yönelik işaretlerin güçlenmesi petrol talebine ilişkin endişeleri artırarak fiyatlarda düşüşe neden olmuştu.