26 / 06 / 2024

Benzin ve motorine 1 Temmuz'da otomatik ÖTV zammı geliyor!

Benzin ve motorine 1 Temmuz'da otomatik ÖTV zammı geliyor!

Hükümetin geçen sene akaryakıta 6 ayda bir ÖTV zammı kararı bu sene de sürecek. Benzin ve motorin fiyatlarına temmuz ayı başında otomatik ÖTV zammı geleceği duyuruldu.



Benzin ve motorin fiyatlarına temmuz ayı başında otomatik ÖTV zammı gelecek. Son senlerde kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında büyük bir zam daha geleceği ifade edildiği belirtildi.

16 Temmuz 2023'te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5'er Türk Lirası yükseltilmiş ve bu miktarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması olarak düzenlenmişti.

gazeteduvar.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Asgari ücrete ve dolayısıyla da tüm ücretlere "enflasyonu artırır" gerekçesi ile ara zam yapılmamasını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, dolaylı vergi ve harçlara yüksek oranlı zam konusunda ise bir değişikliğe gitmediği ifade edildi.

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz'da TÜİK'in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle beraber, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak. 2024'ün ilk beş ayında ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 yükselmişti. Bu ortalamada yükseliş olarak haziran ayında da olursa 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak.

Bu oranda ÜFE artışı olursa da, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 Türk Lirası, motorinde 1,93 Türk Lirası artacak. Buna geçen sene 2 puan artış ile yüzde 20'ye çıkarılan KDV de eklendiğinde vergi artışı benzinde 2,47 Türk Lirası, motorinde 2,32 Türk Lirası olacak.

 Benzin ve motorine 1 Temmuz da otomatik ÖTV zammı geliyor!

iŞu an maktu ÖTV tutarları bir litre benzinde 9,45 Türk Lirası, bir litre motorinde 8,86 Türk Lirası seviyesinde bulunuyor. Bugün itibarıyla benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,30 TL, Ankara'da 41,28 TL, İzmir'de 41,54 TL seviyesinde bulunuyor.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul'da 40,67 TL, Ankara'da 41,68 TL, İzmir'de 42,07 TL seviyesinde bulunuyor. Zam oranı son bir yılda benzinde yüzde 67, motorinde yüzde 83 oldu. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Benzin ve motorine ÖTV zammı Temmuz'da! Benzine 2,47 TL, motorine 2,32 TL zam gelecek! 

Motorine 1.34 TL zam geldi! Akaryakıtta bayram fırtınası: Sürücüler şimdi yeni benzin, motorin, LPG fiyatlarına bakın! 

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!

9 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin, mazot, LPG fiyatları ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön