Ekonomi

Benzin ve motorine zam gelecek mi? 23 Mayıs 2022 son dakika akaryakıt fiyatları!

Milyonlarca araç sahibi benzin, motorin, LPG ve otogaza indirim ya da zam gelip gelmediğini araştırıyorlar. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 ildeki vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını güncel olarak takip ediyorlar. Peki, Benzin ve motorine zam gelecek mi? İşte tüm detaylar... Benzin fiyatı için yeni karar verildi

Akaryakıta peş peşe yapılan zamların ardından bir de indirim haberi geldi. Benzin fiyatı için yeni karar verildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerdeki sürücülerin heyecanla beklediği gelişme yaşandı.  

Benzin fiyatlarına 1 TL indirim yapıldı. Geçtiğimiz günlerde 113 dolar seviyesine yükselen Brent petrol fiyatı yeniden 112 dolar seviyesine indi. Bunun üzerine benzinin litre fiyatına 1 lira indirim uygulandı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; yapılan indirim ile birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22 lira 86 kuruş, Ankara ve İzmir'de ise 22 lira 97 kuruş olarak belirlendi. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! 

Altın fiyatlarında son dakika! 1 Gram altın ne kadar? 

12 bin 500 lira maaşla hemen en az ilkokul mezunu işçiler alınacak! İşte personel alımı başvuru ekranı!