Ekonomi

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

Brent petrolün varil fiyatı 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altına indi ancak türkiye'de benzin fiyatlarına indirim yerine zam yapılıyor. Doların yeniden 17,30 sınırına gelmesiyle birlikte akaryakıta bayram öncesi rekor zam gelecek. Petrol fiyatları, merkez bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırması ve faiz adımlarının geleceğine yönelik sinyaller sonrası düşüşe geçti

Dünyadaki petrol fiyatlarıyla Türkiye'deki petrol fiyatları son günlerde birbiriyle çelişir duruma geldi. Petrol fiyatları, merkez bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikasını sıkılaştırması ve faiz adımlarının geleceğine yönelik sinyaller sonrası düşüşe geçti. ABD ve AB başta olmak üzere büyük ölçekli  ekonomilerde beklenen resesyona (durgunluk) ilişkin endişelerle düşüşüne devam eden petrol fiyatlarının aksine Türkiye'de Kurban Bayramı'na 2 gün kala yine rekor zam geliyor.

Uluslararası piyasada brent petrolün varil fiyatı, yüzde 2,71 azalarak 99,98 dolardan işlem gördü. Brent petrol varil fiyatı 25 Nisan'dan bu yana ilk kez 100 doların altına düştüğü görüldü.

ABD'nin Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da yüzde 3,44 düşüşle 96,06 dolardan müşteri buldu. Dün Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı, 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 doların altına gerilemişti.

Dünyadaki 54 Merkez bankasının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, ekonomilerde resesyon beklentilerini artırırken, durgunluk beklentilerinin güçlenmesi, petrole olan talebin azalacağına yönelik endişeleri beraberinde getirdi.

Türkiye'de benzin fiyatları ise önceki gün yapılacağı söylenen zamların geri çekilmesi haberiyle rahat bir nefes almışken doların yeniden 17 lirayı aşıp 18 liraya doğru koşar adım gitmesi akaryakıtta iptal edilen zamların yeniden yansıtılacağı haberiyle moraller bozuldu.

Piyasa kaynaklarından elde edilen bilgilere göre 7 Temmuz 2022 Perşembe tibarıyla benzin fiyatlarına öncesinde iprtal edlen 95 kuruşluk zam yapılacak.

Zamlı tarife bu geceden itibaren pompaya ve süsürücülere yansıyacak.

İstanbul'da güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde listeleniyor:

İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,69 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 25,20 liradan satılıyor.

LPG litre fiyatı indirimin 10,70 liradan satılıyor.

Benzine gelecek son 1 liraya yakın zamla benzinin litresi 26,15 liraya çıkacak. Zamdan sonra 50 litre yakıt deposu olan bir araç sahibini cebinden fazladan 47,5 lira çıkacak. 50 litre benzin deposu olan aracın yakıta ödeyeceği para fullemesi durumunda 1307 lira olacak.

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı