Kent Haberleri

Benzine büyük zam geliyor! Rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı!

Benzine büyük zam geliyor! Resmen tek tek açıklandı, rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı.Söz konusu bu karar doğrultusunda, ilk olarak benzine 1 lira 11 kuruşluk zam geliyor

OPEC'in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ham petrol üretimini azaltma kararı aldığını duyurmasıyla beraber Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında da resmen zam dalgası başladı. Söz konusu bu karar doğrultusunda, ilk olarak benzine 1 lira 11 kuruşluk zam geliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yurt dışı ürün fiyatlarındaki artış nedeniyle benzin grubu bu gece (Salı) yarısından geçerli olacak biçimde 1 lira 11 kuruş zamlanmış olacak. Söz konusu zamdan sonra mega kent İstanbul'da litre başına benzinin fiyatı 22.47 Türk Lirası, başkent Ankara'da 22.81 Türk Lirası ve İzmir'de de 22.80 Türk Lirası olacak. Söz konusu bu durum, tüketicilerin ve sektör temsilcilerinin yakından izlediği bir konu olarak öne çıkıyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan bu artışlar ekonomik etkilerinin dışında günlük yaşamda da hissedilir derecede olmuş olacak.

Zam dalgasının benzinden sonra motorine de yansıması bekleniyor.

Verilen detaylara göre, güncel akaryakıt fiyatları gece yarısından itibaren şöyle olacak;

İstanbul: Benzin 22.47 Türk Lirası
İstanbul: Motorin 20.35 Türk Lirası
İstanbul: LPG 10.25 Türk Lirası
Ankara: Benzin 22.81 Türk Lirası
Ankara: Motorin 20.77 Türk Lirası
Ankara: LPG 10.45 Türk Lirası
İzmir: Benzin 22.80 Türk Lirası
İzmir: Motorin 20.85 Türk Lirası
İzmir: LPG 10.3 Türk Lirası

OPEC'İN KARARI

Karar gazetesinde yer alan habere göre, OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubu, dünya petrol piyasasındaki istikrarı sağlamak için almış olduğu kararları sürdürüyor. 5 Ekim 2022 tarihinde alınan karar gereği sene sonuna kadar günlük 2 milyon varil kesinti yapılmasına ek olarak, Mayıs'tan itibaren günlük yaklaşık olarak 1,6 milyon varil gönüllü kesinti yapılacağını teyit etmişti. Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu kararlar, petrol fiyatlarının düşmesini engelleyerek sektörde istikrarı da sağlamayı hedefliyor.

Sürücüler resmen bayram edecek! 2 lira 12 kuruşluk indirimi duyan inanamadı! PO, Total, Opet 4 Nisan 2023 fiyat listesi

Her şeyi bırakın, hemen hesaplarınıza bakın! Tam tamına 4 bin 336 lira yatırıldı! Mutlaka alın!

Bu bankalarda adeta Nisan 2023 depremi! Akbank, Garanti, İş Bankası bir bir açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı