Kent Haberleri

Benzine indirim geldi, akaryakıtta tabelalar değişti! İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları!

Benzin, motorin, LPG Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansırken,  milyonlarca sürücünün beklediği indirim dün gece itibarıyla geldi. İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları!

Araç sahiplerinin gündeminde düşmeyen petrol fiyatları, ABD'den gelen zayıf işgücü verilerinden sonra 5. defa  üst üste gerilemişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre brent petrolün varil fiyatının 75 dolar bandına kadar gerilemesi akaryakıtta da indirim beklentisi oluşturmuştu.

Benzin, motorin, LPG Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansırken,  milyonlarca sürücünün yüzünü güldüren indirim dün gece itibarıyla geldi. 

Paylaşılan bilgilere göre benzin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 1 lira 45 kuruşluk bir indirim geldi. Yine sürücülerin yakından takip ettiği motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği yaşanmadı.

Peki 23 Ağustos 2024 akaryakıt fiyatlarında son durum ne? Güncel benzin fiyatları ne kadar oldu? Motorin ve LPG fiyatları bugün ne kadar? İşte son dakika 23 Ağustos 2024 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...


23 AĞUSTOS 2024 AKARYAKIT FİYATLARI


İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları 23 Ağustos 2024
Benzin fiyatı: 43.24 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 43.94 Türk Lirası
L
PG litre fiyatı: 23.23 Türk Lirası

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları 23 Ağustos 2024
Benzin fiyatı: 43.13 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 43.87 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 22.69 Türk Lirası

Ankara akaryakıt fiyatları 23 Ağustos 2024
Benzin litre fiyatı: 43.55 Türk Lirası

Motorin litre fiyatı: 44.35 Türk Lirası

LPG litre fiyatı: 23.24 Türk Lirası

İzmir akaryakıt fiyatları 23 Ağustos 2024
Benzin litre fiyatı: 44.05 TL

Motorin litre fiyatı: 44.87 TL

LPG litre fiyatı: 22.99 TL


AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR? 



Ülkemizde  benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatlarına ulaşılıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanmış olan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve güncel dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmiş oluyor. 
 

 

KİPTAŞ, Küçükçekmece’de dönüşüme giriyor!

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Bakanlık açıkladı! Depremzedelerin evleri 2025 yıl sonuna kadar teslim edilecek...