Ekonomi

Benzine ve mazota bu akşam zam var mı?

Rusya-Ukrayna savaşının ardından yükselen petrol fiyatlarıyla birlikte mazot, benzin ve LPG fiyatları uçuşa geçti. Art arda gelen zam haberlerinden sonra bu akşam benzin ve mazota zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor...Söz konusu yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi

Geçtiğimiz günlerde petrolün varil fiyatı 140 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Söz konusu yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına art arta zamlar geldi. Benzin, mazot ve LPG fiyatları, rekor seviyelere kadar çıktı. 

Dün, Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya'daki zirve sonrasında ufukta henüz barışın olmaması nedeniyle  piyasalar yangın yerine döndü. 111 dolara kadar gerileyen petrolün varil fiyatı, 117 doların üzerini gördü. Petrol fiyatlarında günlük yükseliş yüzde 4.5'i buldu.

Petrolün varil fiyatı  140 dolar seviyeleri  ile  rekora ulaştı ve sonrasında dalgalı seyrine devam etti. Dalgalanmaların sık yaşandığı petrol fiyatlarında dün zirve öncesinde sert düşüş yaşayan petrolün varili, akşam saatlerinde tekrar atak yaptı. Vatandaşlar bu gelişmelerin ardından bu akşam benzin ve mazota zam var mı? sorusunu araştırıyor...

BENZİN VE MAZOTA BU AKŞAM ZAM GELECEK Mİ?

Petrolün varil fiyatı son dakika gelişmelerine rağmen yerinde saymaya devam ediyor. Benzin ve mazota bu akşam zam gelmesi beklenmiyor, eğer gelirse de bu durum sürpriz olacak.

Amerika Merkezli yatırım bankası JP Morgan, Rusya'nın Ukrayna Harekatı ile 120 dolar seviyesine yaklaşan brent petrolün yıl sonunda 185 dolara çıkabileceği yönünde açıklama yaptı. Artışa gerekçe olarak ise Rusya Kaynaklı arz sorunlarının devam etmesi gösterildi.  JP Morgan'ın öngörülerinin gerçek olması durumunda akaryakıt fiyatlarına tekrar zam gelmesi öngörülüyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı...

EPGİS AÇIKLAMA YAPTI

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) akaryakıt fiyatları ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: ''Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali 10 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 0,79 motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir'' ifadesine yer verildi. 

LPG'ye de zam geliyor! Bu geceden itibaren...

Akaryakıt fiyatlarına rekor zam kapıda! Benzin ay sonunda 28 TL mi olacak?

Petrolün varili sert düştü! 11 Mart 2022 petrol fiyatları!

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...

Türkiye'de benzin, mazot ve LPG'nin fiyatı nasıl belirleniyor?