Ekonomi

Benzine yine zam geldi! İşte 6 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 56 kuruş, motorineyse 69 kuruş zam yapıldı.Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzin ve motorine bir zam haberi daha geldi

Son günlerde petrol piyasasında gerçekleşen yükselişten sonra akaryakıt zammı haberleri gündemin zirvesinden inmiyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzin ve motorine bir zam haberi daha geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 56 kuruş, motorineyse 69 kuruş zam yapıldı.

Geçtiğimiz hafta ham petrol haftalık yüzde 6,7 düşüşle 90 doların altına geriledi. Brent petrol ise yüzde 6,4 değer kaybederek 95 doların altına indi. Petroldeki gerileme sonrası akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluşmuştu.

Yaşanan düşüş hem motorin hem de benzin grubunda büyük bir indirim getirmişti. Cuma günü benzinde 1 lira 51 kuruş, motorinde 2 lira 41 kuruş indirim yapıldı. 

Brent petrol kaç dolar? 

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 96 doların üzerinde işlem görüyor.

Fiyatlardaki yükselişte, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun toplantısında üretimi kısacağına ve piyasalardaki arz daralmasını destekleyeceğine yönelik beklentiler etkili oldu.

OPEC+ grubu, petrol üretimini ekimde günlük 100 bin varil azaltma kararı aldı.


Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve ekim ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere çevrim içi düzenledikleri 32'nci Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC'ten yapılan açıklamada, ekim ayı için OPEC+ grubunun ağustostaki üretim seviyesine geri dönmesi konusunda anlaştı. Böylece grup, ekimde günlük 100 bin varil üretim kesintisine gitme kararı almış oldu.



Açıklamada, OPEC+ grubunun bir sonraki toplantısının 5 Ekim'de yapılacağı duyurulurken, gelecek süreçte ihtiyaç duyulması halinde piyasa gelişmelerini ele almak üzere herhangi bir zamanda Bakanlar Toplantısı yapılması çağrısında bulunulabileceği belirtildi.

GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE;

İstanbul

Motorin litresi 24.52 liradan satılıyor.

Benzinin litresi 18.66 liradan satılıyor.

Ankara

Motorin litresi 24.65 liradan satılıyor.

Benzinin litresi 18.81 liradan satılıyor.

İzmir

Motorin litresi 24.67 liradan satılıyor.

Benzinin litresi 18.79 liradan satılıyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Eylül 2022 tarihinde saat 22.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,21 Türk Lirası, euro 18,10 Türk Lirası, altının gramı ise 1001,72 Türk Lirası değerinde.

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

"Sakın inanmayın" diyen İslam Memiş, gram altında tarihi fırsatın yaklaştığını söyledi!