Turizm

Bera Ankara Otel açıldı!

Bakan Elvan, Kombassan Holding'e ait Bera Ankara Otel'in açılışına katıldı. Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesi için çok önemli işler yaptıklarını belirterek, "İstenilen düzeyde değiliz. Girişimcilerimizin önünün açılması için yoğun çaba sarfediyoruz


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Bakan Elvan, Kombassan Holding'e ait Bera Ankara Otel'in açılışına katıldı.


Türkiye'nin son 12 yılda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini anlatan Elvan, "Geçmişe bakacak olursak, ulaşım altyapısının çok zayıf olduğu, tesislerin çok düşük standartlara sahip olduğu bir Türkiye manzarası söz konusuydu. Bugün 40 milyon turiste hizmet veren 33 milyar dolar gelir elde eden bir Türkiye var" diye konuştu. 


Hizmetler sektörünün ulaştırma ile doğrudan bağlantısı olduğuna dikkati çeken Elvan, ulaşım alt yapısının güçlü olması halinde hizmetler sektöründeki sunumun da kalitesinin arttığını söyledi.


Havalimanı, karayolu ve demiryolları ile Türkiye'nin ulaşım altyapısının önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Bakan Elvan, "Nitelikli iş gücünü daha da geliştirirsek özellikle turizm sektöründe çok daha iyi noktalara geliriz" ifadesini kullandı.


Elvan, sektöre yapılacak yatırımların artırılması gerektiğine de işaret ederek, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi açısından çok önemli işler yaptık. İstenilen düzeyde değiliz. Girişimcilerimizin önünün açılması için yoğun çaba sarfediyoruz" dedi.



AA