29 / 04 / 2024

Berat Albayrak: Konut satışları Haziran'da yüzde 209.7 arttı!

Berat Albayrak: Konut satışları Haziran'da yüzde 209.7 arttı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut satışları haziran ayında yüzde 209,7 artarak, tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı" açıklamasında bulundu.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından, 200 günde devreye alınan ekonomik destek paketleryle ilgili paylaşım yaptı. Albayrak, "Sağladığımız imkanlarla istikrarın sürmesi için milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konut satışlarına ilişkin de konuşan Albayrak, "Türkiye için varız" dedi ve şöyle konuştu: 

"200 günde devreye aldığımız paketler; İstikrar Kalkanı Paketi, Esnaf Destek Paketi, İş'e Devam Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Temel İhtiyaç Desteği. Sağladığımız imkanlarla istikrarın sürmesi için milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Bakan Albayrak'ın paylaşımında söz konusu ekonomik destek paketlerine ilişkin bir videoya da yer verildi. Buradaki bilgilere göre, perakendeden tiyatroya kadar birçok sektöre vergi öteleme imkanı sunuldu.Taksit, faiz ve anapara ödemeleri ertelendi. Mevcut krediler yapılandırıldı. Firmalara üç aylık personel gideri kadar limit tanındı.

Söz konusu paketler kapsamında, yatırım destekleri yapıldı. Esnaf ve sanatkarların kredi borçları 3 ay süreyle ötelendi. Çeşitli sektörlerde KDV indirimleri yapıldı.

Söz konusu dönem içinde, Borsa İstanbul tarihinde ilk kez 13 gün kesintisiz artarak, tarihinin en uzun soluklu yükselişini gerçekleştirdi. Konut satışları haziran ayında yüzde 209,7 arttı ve tarihinin en yüksek haziran rakamlarını gördü. 

Konut satışları yüzde 42,6 arttı!


Geri Dön